Başarılı Girişimciliğin Sırları" - Son Dakika
Yerel

Başarılı Girişimciliğin Sırları"

Başarılı Girişimciliğin Sırları"

Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Uzkurt: "Hedefiniz asla kısa sürede zengin olmak değil, güvenilir olmak ve saygınlık kazanmak olsun"

26.08.2014 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Cevahir Uzkurt, girişimcilere tavsiyelerde bulunarak, "Hedefiniz asla kısa sürede zengin olmak değil, güvenilir olmak ve saygınlık kazanmak olsun" dedi.

Uzkurt, 2014 yılında başlatılan "Girişimcilik" kursunu tamamlayan kursiyerlerin İl Kültür Merkezi'ndeki sertifika töreninde yaptığı konuşmada, sertifika almaya hak kazanan girişimci adaylarının bundan sonra Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSKEB) verdiği finansal desteklerle yeni iş alanları ve istihdam alanlarına imkan sunan ve Niğdeli iş adamları olarak karşılarına çıkacaklarını belirtti.

Girişimcilere nasıl başarılı olacaklarına dair tavsiyelerde bulunan Uzkurt, şöyle devam etti:

"Mutlaka güvenilir bir iş sahibi olacaksınız, güvenilir, dürüst ve çalışkan bir girişimci olacaksınız. Bunu söylememizin nedeni ise iş hayatına atıldığınızda sizi hep şu tuzak bekleyecek. Kısa vadede para kazanmak. Hedefiniz asla kısa sürede zengin olmak değil, güvenilir olmak ve saygınlık kazanmak olsun. Eğer güvenilir bir girişimci olursanız, saygın bir kişi olursanız emin olun size paranın dahi açamayacağı kapıları açacak ve etrafınızdaki insanlar sizi bu vasfınız dan dolayı sizinle işbirliği yapmak için can atacaklar. Bu bağlamda asla küçük çıkarlarınız için günü birlik ve küçük hesaplar içerisinde olmayın. Bununla birlikte siz güvenilir olduğunuz kadar sizinde güvenebileceğiniz insanlarla iş birliği yapmaya çalışın. Eğer yapacağınız işi sağlam temellere oturtmak istiyorsanız bunun temel dinamiklerden bir tanesi güven ve güvenilir olmak diğeri de çalışkan olmak."

Uzkurt, sabrın başarıyı getireceğinden emin olmak gerektiği belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Rakiplere ve rakiplerin müşterilerine odaklanmak yerine kendi müşterilerinize odaklanın. Kendi müşterilerinize de odaklanırken de amacınız sadece bir defa mal satmak yada hizmet satmak olmasın. Artık bulunduğumuz dönemde firmalar müşterilerine ürün yada hizmet satmıyorlar, müşterileri ile dert ortağı oluyorlar sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyorlar. Yapacağınız işi küçümsemeden fakat ileride en iyisi olacağınıza dair gizli bir ajandanız olsun ve hedefinize ulaşmaya çalışın."

Konuşmaların ardından katılımcılara ve kursiyerlere plaket ve sertifikaları taktim edildi. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başarılı Girişimciliğin Sırları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement