Başarılı Çiftçilere Sertifika Verildi - Son Dakika
Yerel

Başarılı Çiftçilere Sertifika Verildi

Başarılı Çiftçilere Sertifika Verildi

Diyarbakır'da "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında düzenlenen kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifika verildi.

12.08.2015 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, İŞKUR ve Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliğinin işbirliği ile yürütülen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında düzenlenen kurslarda 80 kişi başarılı olup katılım belgesi almaya hak kazanırken kursiyerlere sertifika verildi.

Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleşen tören İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç, Milli Eğitim İl Müdürü Adnan Hurata, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdür Vekili Diyar Ayçiçek, Diyarbakır Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Abdullah Çetinkaya, İl Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Demir''in katılımıyla oldu.

Sertifika verme töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Atalar, "Bu proje sayesinde bizden sertifika alan kursiyerlerimiz hem Bakanlığımız hem de diğer kurum ve kuruluşların projelerinden öncelikli olarak istifade edecektir. Bakanlığımız 2015 Yılı hayvancılık desteklemeleri kapsamında 300 ve üstü anaç koyun/keçi varlığına sahip işletmelerde işletme sahibinin Sürü Yöneticiliği belgesine sahip olması veya bu belgeye sahip kişiyi yanında çalıştırıp 5 ay kesintisiz sigortasını yatırması durumunda 5000 TL destekleme ödemesi alacaktır" ifadelerini kullandı.

Yılsonuna kadar İl Müdürlüğü bünyesinde 5 kursun daha düzenleneceğini aktaran Atalar, "İl Müdürlüğümüze bugüne kadar 525 adet başvuru yapılmıştır. Merkezde 14 Çınar ilçemizde 2 ve Silvan ve Çermik İlçemizde bir olmak üzere şuana kadar 18 kurs düzenlenmiş olup 450 kişi kursa çağrılmış kurslarda başarılı olan toplamda 358 kursiyere katılım belgesi verilmiştir. İl Müdürlüğümüz bünyesinde devam eden kursumuzda 25 kişi kurs programına alınmıştır" dedi.

Ayrıca İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç da sertifika töreninde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Tören sertifika dağıtımının ardından sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Başarılı Çiftçilere Sertifika Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement