Bağlarlı Kadınlara Kürtçe Eğitim - Son Dakika
Güncel

Bağlarlı Kadınlara Kürtçe Eğitim

Bağlarlı Kadınlara Kürtçe Eğitim

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Eğitim Desek Evi'nde 30 ile 50 yaş arası yaklaşık 20 kadın Kürtçe eğitim gördü.

01.09.2015 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi'ne bağlı Eğitim Desek Evi'nde 30 ile 50 yaş arası yaklaşık 20 kadın Kürtçe eğitim gördü. Kürtçe Dil öğretmeni olmak için yaklaşık 7 ay önce eğitime başlayan kadınlar yapılan yazılı sınav sonrası eğitimin 2'nci devresini de tamamladı. 20 kadına Kurdi-Der tarafından sertifika verilecek.

Kürtçe eğitim almanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Ev kadını Remziye Öncel, önceleri Kürtçe hiç okuyamadığını belirterek, "Şimdi durum çok farklı, Kürtçe dışında hiçbir şey okumuyorum şuan, bu çok güzel bir duygu. Ana dilimizde daha çok ilerleme kaydetmek istiyorum, eğitim sonucunda iyi bir Kürtçe öğretmeni olabilirim, amacım da bu zaten" dedi.

'Öğrenciler Kürtçe diline tamamen hakim oluyorlar'

Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi'nde Kürtçe eğitim veren Ahmet Yalçınkaya ise, Her geçen gün Kürtçe eğitime katılımın fazlalaştığını söyledi. Eğitim sonrası öğrencilerin Kürtçe diline tamamen hakim olduklarını da sözlerine ekleyen Yalçınkaya, "Kaybedilmiş değerli bir eşyanın bulunması nasıl bir duyguysa öğrencilerimizin Kürtçe diline ilişkin sahiplenme duyguları da öyledir. Gelen bütün öğrencilerimiz Kürtçe dil öğretmeni olmak istiyorlar. Bu bizim için büyük bir heyecan verici. İnsanın yaşama güçlü bir anlam vermesi için anadil çok önemli. Bu eğitimiz öğrencilerimizde bunu ortaya çıkardı" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bağlarlı Kadınlara Kürtçe Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement