Ankara Gölbaşı Sağlıklı Yaşam İçin Mogan Marotonu - Son Dakika
Güncel

Ankara Gölbaşı Sağlıklı Yaşam İçin Mogan Marotonu

Ankara Gölbaşı Sağlıklı Yaşam İçin Mogan Marotonu

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Gölbaşı Belediyesi ve Gölbaşı Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğinde düzenlenen Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

17.11.2014 12:43

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Gölbaşı Belediyesi ve Gölbaşı Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğinde düzenlenen Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü yoğun bir katılım ile gerçekleşti. 7'den 70'e Gölbaşılı, Sağlıklı Yaşam için yürüdü.

Sporun yaşamımızdaki önemine dikkat çekmeyi amaçlayan yürüyüşe Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Belediye Başkanı Fatih Duruay, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, Gölbaşı Belediye spor Kulübü Başkanı Hayati Çal, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İrfan Özüdoğru ve çok sayıda vatandaş katıldı. Isınma hareketleri ile Atatürk Sahil Parkı'nda başlayan yürüyüş, Vilayetler Evi'nde son buldu.

SPORA DESTEK VERMEK GÖREVİMİZ

Atatürk Sahil Parkı'nda başlayan yürüyüş öncesinde bir konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, düzenlenen yürüyüşün iki şey ifade ettiğine dikkat çekerek, Birincisi Gölbaşımızı tanıtmamız, ikincisi de spor yapmamız. Biz inanıyoruz ki her insanın az veya çok hangi yaşta olursa olsun spor yapması gerekir. Biz de göreve geldiğimiz 7 aylık süre içerisinde belediyemizin bünyesinde bulunan spor kulübümüzde 2000 çocuğumuza yaz okulu kursu verdik. Şuanda da 400 tane lisanslı sporcumuz var. Biz gerçekten sporu seven insanlarız. Belediye olarak da spora destek vermek aslı görevlerimizden bir tanesidir. Halkımızın spora ilgisi bizim için önemlidir. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ederim dedi.

FARKINDALIĞI ARTIRMAK

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan da yaptığı konuşmasında, sağlık için her gün yarım saat yürüyüş yapılması gerektiğini belirtti. Özkan, Bu farkındalığı kazandırmak için her hafta sonu Belediyelerimizle, kaymakamlıklarımızla, diğer kamu Karum ve kuruluşlarıyla, bu farkındalığı artırmak için çaba gösteriyoruz. Bu süreçte eminim ki başarılı olacağız ve toplumu birçok hastalıktan koruyacağız. Bunun sonucunda da sağlıklı ve huzurlu bir bireye, topluma ulaşacağız. Katılımlarından dolayı tüm herkese teşekkür ederim dedi.

Yürüyüşün ardından Gölbaşı Belediyesice katılımcılara çorba ikramında bulunuldu, Gölbaşı Toplum Sağlığı Merkezi ise meyve ve meşrubat dağıttı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Gölbaşı Sağlıklı Yaşam İçin Mogan Marotonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement