Ambulans Şoförleri Ralliyle Eğitim Aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Ambulans Şoförleri Ralliyle Eğitim Aldı

Ambulans Şoförleri Ralliyle Eğitim Aldı
03.12.2025 15:09

Konya'da ambulans şoförleri, sürüş ve hasta taşıma becerilerini geliştirerek eğitim aldılar.

KONYA'da ambulans şoförleri, teknik sürüşlerini geliştirmek için ambulanslarla ralli yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Aralık 'Acil Sağlık Hizmetleri Haftası' kapsamında 'Ambulans Rallisi' düzenlendi. Program kapsamında Konya, Karaman ve Aksaray'da 112 Acil Çağrı Merkezi'nde görevli 9 ekip, hasta taşıma hassasiyeti, sürüş teknikleri ve otobüs kazası senaryosu performans gösterdi.

'EĞİTİMLERİ PEKİŞTİRME KONUSUNDA FAYDA SAĞLAYACAK'

Konya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yusuf Yavuz, "Ambulans rallisini düzenlememizin amacı, eğitim. Adının ralli olması yanlış anlaşılmasın, tamamı eğitim amaçlı. Bilgi paylaşımı, tecrübe paylaşımı olsun istedik. Rallimizde 3 farklı parkur var. Birincisinde hastaya davranış parkuru olarak belirledik. Hekim ya da personelin olay yerinde hastayla ilgili nasıl yol izleyeceğiyle ilgili. İkinci parkur ise hasta taşıma parkuru. Bu parkurda hastayı nasıl taşıyacakları nasıl bir süreçten geçeklerinin eğitimi verildi. Üçüncü ise yine bakanlığımızın eğitimleri sonrasında ambulansın kaç dakikada olay yerine gideceği, olay yerine gittikten sonra personelin tepki sürelerini ölçmek için yaptığımız bir parkur olacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ambulans Şoförleri Ralliyle Eğitim Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement