Altın Yükselince Kâr Satışları Geldi - Son Dakika
Ekonomi

Altın Yükselince Kâr Satışları Geldi

Altın,Yemen operasyonu ile yükseldi. ABD dolarına olan ilgi ağır basınca ve kâr satışları gelince küçük bir miktar düştü. Ancak yükseliş trendi değişmedi.

27.03.2015 09:06  Güncelleme: 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın, yatırımcıların güvenli varlık talebi karşısında ABD dolarına yönelmeleri ile Ocak ayından bu yana ilk kez üst üste gösterdiği haftalık kazancı düşürüyor. Güvenli varlık talebinin artmasında Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen'deki hedefleri bombalamaları etkili olmuştu.

DIŞ PİYASA

Spot altın, yüzde 0.4 kadar gerileyerek ons başına 1,200.10 dolar oldu ve Singapur saati ile 1,201.91 dolardan işlem gördü. Altın böylece bu haftalık yükselişi yüzde 1.6'ya indirdi. Kıymetli metal 26 Mart'ta 1,219.79 dolar ile 2 Mart'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü ve 2012'den bu yana en uzun süreli yükseliş dönemi gösterdi. Altın Şanghay'da 7 haftadan bu yana ilk haftalık artışı kaydetmeye ilerliyor.

İÇ PİYASA

Altının gram fiyatının 102 lirayı görmesi ile iç piyasada kâr satışları geldi. Bunun etkisi ile küçük bir miktar fiyatlar geriledi.

ANALİZ

Yatırımcılar, tarihsel olarak jeopolitik tansiyonların tırmandığı dönemlerde kıymetli metallere yönelirler. Altın, Suudilerin Yemen'deki harekatları ile birlikte haziran ayından bu yana en büyük çeyrek dönemlik artışı ilerliyor. Suudi Arabistan'ın güney komşusu Yemen dünya enerji ticaretinin merkezine yakın bir lokasyonda yer alıyor. Petrol, arzın aksayabileceği endişesi ile 2011'den bu yana en büyük haftalık yükselişi kaydetmeye ilerliyor. Bloomberg Spot Dolar Endeksi perşembe günü bir haftanın en büyük yükselişini kaydetti.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., "Altın fiyatları güvenli varlık talebinin artması ile ralli yaptı. Bunda Suudi Arabistan'ın Yemen'de hava saldırıları düzenlemesi ve jeopolitik tansiyonun artması etkili oldu" dedi.

Altın Yükselince Kâr Satışları Geldi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Altın Yükselince Kâr Satışları Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • şırnaklı dijwar: zengin oldum çok zengin. gelin güzel karılar bena 3 8 Yanıtla
  • 52 yorumcu?? : Allah yardım etsin insanlara 5 0 Yanıtla
  • sirnakli kamil: Lol bizim şirnak da sahte altin doluuu 0 0 Yanıtla

Advertisement