Altın: "Yalancı Bahar Arıları da Olumsuz Etkiliyor" - Son Dakika
Yerel

Altın: "Yalancı Bahar Arıları da Olumsuz Etkiliyor"

Altın: "Yalancı Bahar Arıları da Olumsuz Etkiliyor"

Türkiye’nin en önemli bal ve arı üretim merkezlerinin başında gelen Aydın’da bu yıl daha etkili yaşanan yalancı baharın bitkilerin yanı sıra hayvanları da olumsuz etkilediği belirtildi.

28.02.2014 10:35

Türkiye'nin en önemli bal ve arı üretim merkezlerinin başında gelen Aydın'da bu yıl daha etkili yaşanan yalancı baharın bitkilerin yanı sıra hayvanları da olumsuz etkilediği belirtildi. Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, bu yıl daha etkili yaşanan yalancı baharın arıların kas sistemini zayıflattığının belirlendiğini kaydetti.

Ülkenin değişik yerlerinde ve Arıcılık Araştırma İstasyonu'nda yapılan araştırmalara göre ani değişen hava sıcaklıklarının arıları olumsuz etkilediğinin belirlendiğini kaydeden Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, "Sık değişen havalar arıları da olumsuz etkiliyor. Arıların sıcaklıklar 15 derecenin altına düştüğü zaman kovan içerisinde kış salkımı oluşturur. 15 derecenin üzerine çıktığı zaman da uçuş aktivitesi başlar. Kış ayında yalancı baharla gün içinde 15-16 dereceye kadar artan sıcaklık yine gün içinde birden düştüğünde bir anda değişen havaya uyum sağlayamayan arılarda kas sisteminin zayıfladığı belirlendi. Kışın gerekli bakım ve beslenmesi yapılmayan arılar bahara güçsüz girdiği için verimde düşüş yaşanıyor. Bu nedenle verimli bir sezon için arıların kış bakımı önemsenmelidir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altın: 'Yalancı Bahar Arıları da Olumsuz Etkiliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement