Altın Alışverişindeki Taksit Yasağı Kaldırıldı - Son Dakika
Ekonomi

Altın Alışverişindeki Taksit Yasağı Kaldırıldı

BDDK, kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek kuyumla ilgili harcamalarda taksit uygulanamayacağına yönelik mevzuat hükmünü kaldırdı.

22.10.2014 08:39  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek kuyumla ilgili harcamalarda taksit uygulanamayacağına yönelik mevzuat hükmünü kaldırdı. Yeni düzenlemeyle söz konusu harcamalara 4 taksit getirildi.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Kurumun, "Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

EN FAZLA 4 TAKSİT

Buna göre, kredi kartları ile gerçekleştirilecek kuyumla ilgili harcamalarda en fazla 4 aya kadar taksitlendirme yapılabilecek. Bu hüküm, kurumsal kredi kartları hakkında uygulanmayacak.

Altın Alışverişindeki Taksit Yasağı Kaldırıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Altın Alışverişindeki Taksit Yasağı Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Adıyamanlı: Altın Yasağı Halka Kolaylıktı. Halk Kimseye Boyun Eğmeden İhtiyacı Olduğu Zaman Kredi Kartla Altın Alıp İşlerini Hal Edebiliyordu. Taksitlerin Kalkması Devlet Resmen Halkı Defecilere Yönlendirdi. İnşallah Kalkmıştır. 8 0 Yanıtla
  • Lodos: Asıl cep telefonlarındaki yasak kaldırılmalı güya tüketici korucaktı ama tüketici daha çok kazıklanıyor şuan. İnsanlar telefon alabilmek için telefon kredisi alıyorlar yada faturaya ek falan gibi aldatmacalarla telefona daha fazla fiyat ödüyor. 6 0 Yanıtla

Advertisement