Alevler, 37 Yıl Önce Küllendiği Yerden Başlamış - Son Dakika
Güncel

Alevler, 37 Yıl Önce Küllendiği Yerden Başlamış

Alevler, 37 Yıl Önce Küllendiği Yerden Başlamış

Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyündeki 29 evin kül olduğu yangının başlangıç noktasının 1977 yılında çıkan ve 17 evin kül olduğu yangının bittiği nokta olduğu ortaya çıktı Yangının başladığı evin sahibi Özgen: "37 yıl önce 17 evin kül olduğu yangının bittiği yer benim evimin bulunduğu noktaydı,

18.11.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSMAİL ÇİMEN - Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyündeki 29 evin kül olduğu yangının başlangıç noktasının 1977 yılında çıkan ve 17 evin kül olduğu yangının bittiği ev olduğu ortaya çıktı.

İlçe merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan 130 haneli Çukuröz köyünde, 5 gün önce çıkan ve imam lojmanı ile köy konağı dahil 29 evin kullanılamaz hale geldiği yangın, 37 yıl önce çıkan yangında alevlerin en son söndürüldüğü yerden başladığı belirledi.

Yangının başladığı evin sahibi 51 yaşındaki Mustafa Özgen, AA muhabirine, köyde 1977 yılında çıkan ilk yangının kendi evine ulaştığı sırada söndürüldüğünü söyledi.

Özgen, her iki yangının köy halkı üzerinde derin izler bıraktığını vurgulayarak, "37 yıl önce 17 evin kül olduğu yangının bittiği yer, benim evimin bulunduğu noktaydı. Bu defa da benim evimin bulunduğu yerden başlayan yangın, 29 evin kül olmasına neden oldu" diye konuştu.

Olayın yaşandığı gün Ankara'da olduğunu anlatan Özgen, haberi alır almaz geldiği köyde yangının kendi evinden başladığını ve diğer evlere sıçradığını öğrendiğini kaydetti.

Yangında tarım aletleri ve evimdeki bütün eşyaların yandığını belirten Özgen, "Hiçbir eşyamı kurtaramadım. Köyde vekil imamlık yapan oğlumla yaşıyordum" dedi.

"Hem mutluluğu hem de hüznü bu evde yaşadım"

Özgen, yanan evlerini yaklaşık bir yıl önce geçirdiği trafik kazasında ölen eşi Sultan Özgen'le birlikte onardıklarına işaret ederek, "Yenilediğimiz evde gönlümüzce yaşayamadık. Daha sonra kızım Fazile'nin düğününü de bu evde yaptık. Yaklaşık iki hafta önce düğün yaptık. Kızımı bu evden gelin çıkarttım" diye konuştu.

Bir yılda hem mutluluğu hem de hüznü bu evin duvarlarının arasında yaşadığını anlatan Özgen, "Önce eşimi kaybettim sonra kızımı gelin ettim. Sonrasında da evimin kül olduğunu gördüm" ifadesini kullandı.

Özgen, inşaatlarda çalıştığını ve başka hiçbir gelirinin bulunmadığına belirterek, devletin kendilerine yardım elini zamanında uzattığını söyledi. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alevler, 37 Yıl Önce Küllendiği Yerden Başlamış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement