Alev Topları Burs Programı, Yeni Kıvılcımlarını Karşılıyor - Son Dakika
Eğitim

Alev Topları Burs Programı, Yeni Kıvılcımlarını Karşılıyor

Alev Topları Burs Programı, Yeni Kıvılcımlarını Karşılıyor

Çelikel Eğitim Vakfı tarafından yürütülen Alev Topları Burs Programı'na dahil olacak yeni bursiyerler belirlendi.

23.10.2014 16:40  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlerin sınav başarısını tüm yaşama yayabilmeleri fikri üzerinde yapılandırılan burs programına bu yıl 1904 öğrenci başvuruda bulundu.

Ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına hizmet edecek, değer katacak, özgüveni yüksek, duyarlı, sorumluluk sahibi ve başarılı bireylerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak misyonuyla çalışmalarını yürüten Çelikel Eğitim Vakfı, grup ve bireysel mülakatlar ile sürdürülen yoğun bir değerlendirme sürecinin ardından 2014 – 2015 eğitim öğretim yılında Alev Topları Burs Programı'na dahil olacak yeni bursiyerlerini belirledi.

Türkiye'de genellikle bursu kazanan öğrencilerin temel ihtiyaçlarını gidermesi için yapılan ödemeler üzerine kurulu olan burs programlarının aksine, Çelikel Eğitim Vakfı'nın Alev Topları Burs Programı sunduğu çok daha geniş kapsamlı ve çok yönlü bir program ile öğrencilerin sınav başarısını tüm hayatlarına yayması üzerine kurgulanıyor. 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde başlatılan program kapsamında, programa dâhil olan öğrencilere, normal öğrenim süreleri boyunca aylık burs ödemesine ek olarak 4 yıl boyunca yıl bazında özel planlanan tiyatro, opera, sinema, dans, konser gibi kültür - sanat etkinliklerine katılma imkânı sunuluyor. Ayrıca, program kapsamında, hayatlarında önemli değişimler yaratacak kişisel ve sosyal gelişim eğitimleri düzenleniyor, yönderlik desteği veriliyor, kendi alanlarında uzman kişiler ile vizyon buluşmaları gerçekleştiriliyor, öğrencilere Anel Grup'ta staj yapma ve projelerde gönüllü olarak yer alma imkanı sağlanıyor. Öğrenciler kendilerine hediye edilen Müze Kart ve kitaplarla da özel bir programa dâhil olmanın ayrıcalığını yaşıyorlar.

Bugünün Kıvılcımları Geleceğin Alev Topları …

''Bugünün Kıvılcımları, geleceğin alev topları'' söylemi ile ifade edilen Alev Topları Burs Programı'nın isminin hikayesi de oldukça dikkat çekiyor. Burs programının felsefesini anlatan ve önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bir telgrafından yola çıkan bir isim "Alev Topları".

1923 yılında, ileride başbakanlık yapacak bir öğrenci olan Sadi Irmak, on bir kişilik bir ekiple Avrupa'da okumak üzere burs kazanıyor. Sadi Irmak, devletin içinde bulunduğu zor durumun farkında, dolayısıyla Avrupa'ya gidince burs desteğinin her an kesilebileceğini düşünüyor ve gitmemeye karar veriyor. Tam bu sırada Mustafa Kemal Atatürk'ün kısa ama Sadi Irmak'ın ve hatta ülkemizin kaderini değiştiren şu telgrafı ulaşıyor eline: "Sizleri bir kıvılcım olarak yolluyorum, alevler olarak geri dönmelisiniz".

Aynı bakış açısıyla, tam 90 yıl sonra geleceğin alev topları için yola çıkan Çelikel Eğitim Vakfı, eğitim alanında bugüne dek yüzlerce öğrenciye burs ve özel programlar ile destek vererek ülkemizin eğitim seviyesini ve yaşam kalitesini arttırmak için çalışıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Alev Topları Burs Programı, Yeni Kıvılcımlarını Karşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement