Akut'tan Bodrum Belediyesi Personeline Eğitim - Son Dakika
Yerel

Akut'tan Bodrum Belediyesi Personeline Eğitim

Akut\'tan Bodrum Belediyesi Personeline Eğitim

Bodrum Belediyesi personeline, AKUT tarafından verilen enkaz kaldırma ve kurtarma eğitimi tamamlandı.

13.10.2015 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Belediyesi personeline, AKUT tarafından verilen enkaz kaldırma ve kurtarma eğitimi tamamlandı.

Bodrum Belediyesi'ndeki çeşitli müdürlüklerden 30 kişilik personele Arama Kurtarma Teşkilatı (AKUT) tarafından verilen enkaz kaldırma ve kurtarma eğitimi sona erdi. Bodrum Belediyesi Ortakent Toplantı Salonu'nda 5 gün teorik, AKUT Bodrum Kürşat Avcı Operasyon Merkezi'nde de 2 gün uygulamalı olarak verilen eğitim bir hafta sürdü.

Teorik eğitimde Yer Tespiti, Ulaşma, Sabitleme ve Taşıma ana başlıklarının altında, acil durum lojistiği ve kurtarma ekipmanları tanıtıldı. Eğitimde ayrıca herhangi bir afet durumunda enkaz altında kalan kişilere nasıl ulaşıp müdahale edileceği hakkında bilgiler verildi. 5 gün boyunca devam eden çalışma kapsamında acil müdahalelerde dikkat edilmesi gereken hususlara ve olay yeri organizasyonuna tek tek değinildi.

Kürşat Avcı Operasyon Merkezi'nde verilen enkaza yaklaşma eğitiminde ise daha önce teorik olarak aktarılan bilgiler, uygulamalı olarak gösterildi.

AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu, çalışma hakkında bilgi vererek; "Yaklaşık bir yıldır planladığımız bir eğitimdi. Bildiğiniz gibi Bodrum, ülkemizin dünyaya açılan en önemli pencerelerinden birisidir. Bu nedenle, müdahale ve kurtarma standartlarımızı yükseltme zorunluluğumuz vardır. Bölgemizde afet sırasında gerek ülke vatandaşlarımızın gerekse turistlerin can ve mal güvenlikleri açısından, afet öncesinde bir takım çalışmaların içerisindeyiz. Yapmış olduğumuz 'Enkaza Yaklaşma Eğitimi' de bunlardan sadece bir tanesi. Katılan arkadaşlar, zaten sahada olan arkadaşlar. Bu eğitim ile çalışmalarını daha efektif icra edebilecekler. İyi bir eğitimdi. Üst seviye eğitimlerimiz ve diğer çalışmalarımız devam etmektedir." dedi.

Bodrum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitimler, önümüzdeki günlerde de devam edecek. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akut'tan Bodrum Belediyesi Personeline Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement