Ak Partili Berber: "Yemde Vergiyi Yüzde Bire İndireceğiz" - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Berber: "Yemde Vergiyi Yüzde Bire İndireceğiz"

Ak Partili Berber: "Yemde Vergiyi Yüzde Bire İndireceğiz"

TBBM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Kula ilçesinde Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal’ı makamında ziyaret ederek, tarım ve üretim hakkında görüş alışverişinde bulundu.

20.05.2015 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBBM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Kula ilçesinde Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal'ı makamında ziyaret ederek, tarım ve üretim hakkında görüş alışverişinde bulundu.

7 Haziran Genel Seçim çalışmaları kapsamında Kula'ya gelen Berber, Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal'ı ziyaret etti. Ziyarette birliğin yaptığı çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler alan Berber, Süt Üreticileri Birliğine yönelik yapılacak olan çalışmalar ve projeler hakkında da bilgiler verdi.

YEMDE KDV YÜZDE 1'E İNECEK

Ziyarette kısa bir konuşma yapan Berber, "Eski maliyeci ve hesap uzmanı olarak şunu söylüyorum. Biz yemdeki KDV'yi yüzde 1'e indirmek durumundayız. Bu önünüzdeki dönem ilk yapacağımız işlerden birisidir. Top ayağımıza gelirse zaten sorun yok. İnşallah, Manisa'da öyle bir hava var şu anda. Ankara'da da öyle bir hava var. Diyorlar ki niye Tarım Bakanlığı. Çünkü ben tarımın merkezindeyim burada. Manisa ve Ege bölgesi Güney Doğunun 10 katını üretiyor. Artı, üretmekle kalmayıp çak fazla çeşit üretiyoruz ve bu ürettiklerimiz de ihraç ediyoruz. Türkiye'ye yüz milyonlarca dolar ihracat geliri elde ediyoruz. Bunun daha da gelişmesi adına tarımın merkezine bu işin gelmesi lazım. Bu işten Türkiye'nin her yeri bu işten karlı çıkacak. Çünkü biz kendimiz için aldığımız tedbirlerin hepsi Türkiye için de geçerli olacak. Nihat Zeybekçi bakanımız Ekonomi bakanı oldu. O oluncaya kadar belki 7-8 sene uğraştığımız aynı bakanlıkta Zafer bey olsun, Kürşat bey olsun Narenciye ihracatından başka bir şey bilmiyorlar destek olarak. 80 liraydı sofralık üzümün tonundaki ihracat desteği. Ben dedim ki sayın bakan, sadece ege değil Buldan'da Denizli'nin yarısı da üzüm ihraç ediyor. Gelin şunu hemen 150 lira yapalım. Daha tabi biz söylemeden o çalışmaya başlamış meğer. Bölgenin bir milletvekili olarak o da dertli. Bana dedi, vekilim bakanlar kurulunda 150 lirayı kabul ettiremem ama mutlaka arttıracağım dedi ve bir baktık 130 lira yaptı. Geçen sene sadece Alaşehir'den biz 250 bin ton sofralık üzüm ihraç ettik. Bu sene inşallah bunu 350 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz. Evet bir don afeti yaşadık buralarda da etkili oldu. Kışında maalesef eksi derecelere düştüğü için özellikle zeytinlerde bile etkili oldu. Onunla ilgili tarım ilçe müdürlüğümüz tespitlerini Manisa'da yaptı. ve inşallah biz Tarsim sigortası olsun olmasın herkese yönelik bir Başbakanlık Afet biriminden bir miktar destek çıkaracağız." dedi.

"Mecburi sigorta yaptırıyoruz" diyerek konuşmasına devam eden Berber, "Ama bana göre kredi olsun olmasın bütün hayvanlarımızın sigortalı olması lazım. Yarın Allah korusu verim düşüklüğünde bir hastalıkta vesaire de daha düşük primlerle, çünkü biz primi devlet olarak yüzde 50'sini biz veriyoruz zaten. Bitkisel ürünlerde, tarım ürünlerinde meyve de ve sebze de don olayında 3/2'sini veriyoruz." diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal, ziyarette Bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve beraberindekilere teşekkür ederek, önümüzdeki günlerde yapacak olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ziyaret Esnasında Kula Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, İlçe Tarım Müdürü Bilgin Sarısu, Süt Üreticileri birliği yönetimi de hazır bulundu. Recai Berber'in ziyaretine AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık ve partililer de eşlik etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Berber: 'Yemde Vergiyi Yüzde Bire İndireceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement