AK Parti'de 'Dava Şuuru ve Gençler' Konferansı - Son Dakika
Güncel

AK Parti'de 'Dava Şuuru ve Gençler' Konferansı

AK Parti\'de \'Dava Şuuru ve Gençler\' Konferansı

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, "Dava Şuuru ve Gençlik" konu konferansı yoğun ilgi gördü.

15.12.2014 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, AK Parti Gençlik Kolları üyelerine yönelik 'Dava Şuuru ve Gençlik' konulu konferans verdi. Konferansta konuşan Kasım Gülpınar, iyi bir gelecek için gençliğin İslami bir bilinçlenme ile yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, "Dava Şuuru ve Gençlik" konu konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, gençlere hitap etti. Konferansın soru-cevap kısmında ise genç katılımcıların sorularını cevaplayan Gülpınar, konferans çıkışında gençlerin sevgisiyle karşılaştı.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen konferansa AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, AK Partili Belediye Meclis üyeleri, Şanlıurfa il merkezi ve ilçelerden AK Parti Gençlik ve Kadın Kolları Kolları üyeleri, bazı Öğretim Görevlileri, partililerv e sade vatandaşlar ile STK Temsilcileri katıldı.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen'in konferansın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Milletvekili Gülpınar, dünyanın geleceği için bilinçli bir gençliğin öneminden bahsetti.
Topluma hizmet edecek bir bireyin görevini belirleyip bilinçli bir şekilde çalışması gerektiğini belirten Gülpınar, "Ben dava şuuruna sahip olan bir gençliğin siyasetçi olmaktan ziyade, devlet adamı olmasını tercih edeceğinden hiç şüphem yok. Sizler inşallah bir devlet adamı olacaksınız. Bu memlekete hizmet edeceksiniz, toplumun size hizmet etmesini beklemeyeceksiniz. Türkiye'de genç nüfusu fazla olan 2. iliz. Eğer şuur sahibi olacaksak, kendi istikbalimizi değil, memleketimizin istikbalini önce düşüneceğiz" dedi.

'KUR'AN-I KERİM'İ KENDİMİZE REHBER EDİNMEMİZ LAZIM'

İyi bir gelecek için uzun yıllar sonraya göre hesabın yapılıp, ona göre çalışılması gerektiğini belirten Gülpınar, "Eğer biz günü birlik hareket edersek, kesinlikle yarı yolda kalırız. Mademki; geleceğimizi düşünmemiz lazım, o zaman gençlerimizi düşünmemiz lazım. Çok ta olağan üstü bir teşhis değil, herkesin bildiği bir şey bu. Ama bazen ihmal ettiği, bazen de kendini düşünmekten mütevellit geleceğe dönük siyaset üretememenin getirdiği bir dezavantaj olarak değerlendirmek lazım. Şanlıurfa'da genç sayısı daha fazladır. Bizim genç nüfusumuz çok fazla. Oy veren genç nüfusumuz her geçen seçimde fazlalaşıyor. Burada birçok arkadaşımız Kur'an-ı Kerimi biliyor. Bir kere Kur'an-ı Kerim'i kendimize rehber edinmemiz lazım. Kuran'ın her bir ayeti bir düsturdur. Hepiniz kendinize Kur'an'ın bir ayetini yol edinebilirsiniz. Herkes kendi fıtratına göre Kur'an'ın bir ayetini ön plana çıkartabilir" diye konuştu.

'KOLTUK İNSANA ŞEREF VERMEZ'

Gülpınar, konferansın sonunda, "Koltuk mu bize şeref veriyor, biz mi koltuğa şeref veriyoruz, önemli olan budur. Gençlerden ricam; koltuğa şeref verecek idarecileri seçelim. Herkes kendine bir pay çıkarsın. Neden mütedeyyin bir il olan Şanlıurfa'da gençler, mükemmeliyeti, hakkı savunan partinin arkasından gelmediler de, batılı savunanların arkasından gittiler. Bu gençler için neler yapabiliriz' diye düşünmeli" dedi.
Buluşmada AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez de, partisinin çalışmaları ile ilgili kısa bilgiler verdi. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel AK Parti'de 'Dava Şuuru ve Gençler' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement