Ahmet Hakan'a Yapılan Saldırıda 1 Kişi Tutuklandı, 6 Zanlı Serbest Kaldı - Son Dakika
Güncel

Ahmet Hakan'a Yapılan Saldırıda 1 Kişi Tutuklandı, 6 Zanlı Serbest Kaldı

Ahmet Hakan'a yapılan saldırıda tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 7 zanlıdan biri tutuklandı diğerleri serbest bırakıldı.

04.10.2015 21:26  Güncelleme: 21:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahmet Hakan'a saldırıda gözaltına alınan ve adliyeye sevkedilen 7 şüphelinin savcılık sorgusu tamamlandı. Savcı, 7 şüpheliyi de, tutuklanmaları talebi ile nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Şüpheliler ile ilgili son kararı, nöbetçi sulh ceza hakimliği verdi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yönelik saldırıya karıştıkları gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen 7 kişiden Ahmet Şengüler "kasten yaralama" suçundan tutuklandı. Diğer zanlılardan 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 3 kişi de mahkemece serbest bırakıldı.

İŞTE O SUÇLAMALAR

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 7 kişinin işlediği iddia edilen suçlar şöyle: "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" "tehdit," "hakaret" ve "darp etmek"

BİR ESKİ ÖZEL HAREKÂT POLİSİ

Soruşturma kapsamında ilk olarak 4 kişi gözaltına alınmıştı. Ancak bu sabah adliyeye 7 kişinin sevkedildiği ortaya çıktı. Hurriyet.com.tr'nin edindiği bilgilere göre, 4 kişinin dışında adliyeye sevk edilen 3 kişinin isimleri şöyle: Soner A., Yahya Kemal G. ve Nezih Ö... Eski bir özel harekât polisi olduğu öğrenilen Yahya Kemal G.'nin ismi, Nisan 1992'deki Çiftehavuzlar Operasyonu'nda da geçmişti. G.'nin yanı sıra İbrahim Şahin, Ayhan Çarkın'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda polis yapılan yargılama sonrası beraat etmişti. G.'nin ismi en son 2003'deki bir akaryakıt kaçakçılığı soruşturmasına karışmıştı.

TERÖR SAVCISI SORGULADI

Adliyeye sevk edilen saldırganların ifadesi Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun nöbetçi savcısı Mehmet Şenay Baygın aldı.
Sabah saat 09.45 sıralarında adliyeye sevk edilen saldırganlar önce doktor kontrolünden geçirildi ardında da sorgu için savcılık katına çıkarılmıştı.

6 ARAÇLA GETİRİLDİLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki ifade verme işlemlerinin ardından şüpheliler, konvoy eşliğinde saat 9.45'de emniyet binasından çıkış yaptı. 6 araçtan oluşan konvoyda bulunan şüpheliler, savcılık sorgusu için saat 10.00'da Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün devraldığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ahmet Güler, Kamuran Ergin, Fuat Elmas ve Uğur Adıyaman 1 Ekim'de gözaltına alınmıştı.

Ahmet Hakan\'a Yapılan Saldırıda 1 Kişi Tutuklandı, 6 Zanlı Serbest Kaldı

Son Dakika Güncel Ahmet Hakan'a Yapılan Saldırıda 1 Kişi Tutuklandı, 6 Zanlı Serbest Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (72)

  • zaza: Katil Akp 23 36 Yanıtla
  • BU ULKEDE ADALET BITMIS: GECMIS OLSUN OYLAR HDP YE YASASIN BARIS 31 19 Yanıtla
  • Şşşssşsssssssssssssus: Tutuklanan kişinin pkkli oldugunu neden yazmiyorsunuz diğer kişilerin sahte ak parti uyesi olduklari aşikar bu işi ak partiye yikmak istedilwr ama günes balcikla sivanmaz 17 30 Yanıtla
  • Türkiye: oylar ak ak ak partiye hadi Bismillah 18 16 Yanıtla
  • 28: abartmayin türkiyede hergün birileri birilerinin azina burnunu kırıyor nolmus Ahmet Hakan kimmiş 22 10 Yanıtla
  • kürt: pkk li ahmet hakanmidir nedir az bile yapmislar 7 22 Yanıtla
  • Vatandas: Saldırıyı yapan PKK li. Olay sadece AKP nin üstüne çamur atma operasyonuydu ama yemedi.... 11 14 Yanıtla
    hepsi bir !: PKK&AKP&IŞİD 1 0
  • doğru Analiz: Bunlar AKP nin beslemeleri olup geçmişi karanlık olanlar özellikle seçiliyor, ev ve araba gibi hediyelerle hizmet ettirilen bu gürüh AKP nin Osmanlı ocakları dediği grubu oluşturmaktadır.. 13 10 Yanıtla
  • Doktor: Bu neya ahmet Hakan ahmet Hakan ülkenin başka sorunu mu kalmadı ölmemiş işte sorun yok SEZSİZ OLUN ŞEHİTLERİMİZ VAR 10 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement