Osmaniye'de Ahilik Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'de Ahilik Haftası Etkinlikleri

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 70 yıldır tenekecilik yapan 86 yaşındaki Hacı Nuh Tüfekçi yılın Ahisi seçildi.

26.09.2014 15:28  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadirli'de Ahilik Haftası törenle kutlandı.

Sanayi Sitesi'nde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Programda Osmaniye Belediyesi mehter takımı gösteri sundu.

Kaymakam Muhittin Pamuk, esnafların bir şehrin huzuru ve güveninin teminatını olduğunu, onlara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Sanatkarın işini severek yapmasının yanında yetiştirdiği çırakların da bir ülkenin geleceğini etkileyen önemli unsurlar olduğuna dikkati çeken Pamuk, şöyle konuştu:

"Bir esnaf gönül rahatlığıyla evine gidiyorsa o şehirde huzur ve güven vardır. Esnaf, bir şehrin huzur ve güveninin teminatıdır. Devlet olarak elimizden geldiği kadar esnaf ve sanatkarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Olmaya da devam edeceğiz. Toplumumuzun temel taşı esnaf ve sanatkarımızın sorunlarına çözüm bulmak, bizim en asli görevimizdir."

Osmaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Çapar ile Kadirli Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Kollu da konuşma yaptı.

Yılın Ahisi

Konuşmaların ardından yılın Ahisi seçilen 70 yıldır tenekecilik yapan 86 yaşındaki Hacı Nuh Tüfekçi'ye Ahi beratı verildi, kaftan giydirildi.

Tüfekçi, 16 yaşında başladığı mesleğini aşkla ve coşkuyla yaptığını belirtti.

Mesleğinin kendisini hayata bağladığını ifade eden Tüfekçi, "Hangi meslek olursa olsun, insan işini severek yapmalı. 86 yaşına gelmeme rağmen ilk günkü gibi çalışmaya devam ediyorum. Meslekler yaşatılmalı diye düşünüyorum. Çalışmak, insanı ayakta tutar. Paraya değil, insana kıymet verilmeli" dedi.

Tüfekçi, meslek hayatında 8 kişiyi usta yaptığını belirtti. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaniye'de Ahilik Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement