Adliye Koridorunda Polis ile Vatandaş Tekme-Tokat Kavga Etti - Son Dakika
Güncel

Adliye Koridorunda Polis ile Vatandaş Tekme-Tokat Kavga Etti

Adana Adliyesi koridorunda küfür ettiği için polis tarafından adliyeden çıkartılmak istenen 3 kişi ile polis arasında arbede yaşandı.

02.09.2015 10:08  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Adliyesi'nde mahkeme koridorunda küfür ettikleri gerekçesiyle polis tarafından adliyeden çıkartılmak istenen 3 kişi ile polis arasında arbede yaşandı. Güvenlik kamerasına da yansıyan olaylar sonrası gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

DURUŞMA İÇİN GELDİLER

Edinilen bilgiye göre, 6 Ağustos günü Ahmet R., Orhan R., Mustafa R. ve Ali K., trafik kazasında hayatını kaybeden bir akrabalarının duruşması için eski adliye binasının zemin katındaki 7. Ağır Ceza Mahkemesi önüne geldi.

POLİS UYARI YAPTI

Duruşma salonu önündeki grup koridorda beklerken mahkemenin sükunetini ve işleyişini tehlikeye düşürecek şekilde gürültü çıkardıkları ve yüksek sesle bağırdıkları iddiasıyla polis tarafından uyarıldı.

KAMERALAR KAYITTAYDI!

Gruptakilerin küfür etmesi üzerine polis, şahısları adliye binası dışına çıkarmak istedi. Bu sırada bir kişinin duvarı yumruklaması üzerine polis gruba coplarla müdahale edince arbede yaşandı. Arbede, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Arbede sırasında yaralandıklarını öne süren 3 polis memuru, Orhan R., Mustafa R. ve Ali K. hakkında şikayetçi oldu. Bunun üzerine şahıslar gözaltına alındıktan sonra polise mukavemet gösterdikleri gerekçesiyle çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Orhan R., Mustafa R. ve Ali K.'nin avukatlarından İlhan Öngör, müvekkillerinin başka bir dava için adliyeye gitmişken, çıkan arbede yüzünden tutuklandıklarını söyledi.

"BİZ ANLAM VEREMEDİK BU İŞE"

Mustafa R.'nin polise karşı bir eylemde bulunmadığının güvenlik kamerası görüntülerinin tutanağında yazdığını belirten Öngör, Mustafa R.'nin kavgayı ayırmaya çalışırken tutuklanmasına anlam veremediklerini ve dava açtıklarını anlattı.

Adliye Koridorunda Polis ile Vatandaş Tekme-Tokat Kavga Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adliye Koridorunda Polis ile Vatandaş Tekme-Tokat Kavga Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • Av Süleyman Keser: polise darp yok kendiler kavga ediyor anlamadan görmeden yorum yapmayalım polis vatandaşı kafasına göre darp edemez gerçi vatandaşı darp eden polisi vatandaş şikayet ediyor şikayetçi vatandaş birden sanık oluyor böyle bir memlekette yaşıyoruz ama polise vuranıda desteklemiyom polis arkadaşlarda aşırıya kaçmadan şüpheliye darp etmeden etkisiz hale getirmeli polise askere vurmaya çalışan ilkin beni bulur karşısında bunuda yazayım ki yanlış anlaşılmasın vatandaşda polisimize yardımcı olmalı 26 14 Yanıtla
  • emel21: irlandalı olsaydı okeltoş polisi benzetmişti şimdi 7 26 Yanıtla
  • kurmanc: polise saygı itaat diye bisey kalmamış.yeri gelir kanı beş para etmez birisi icin canını ortaya koyar ama o itler düşamana saldırır gibi saldıryorlar polise.çevik yok mu çevik kuvvet onlara da saldırsalar keske :) 20 0 Yanıtla
  • Bir vatandaş: Helal olsun polisimize 18 2 Yanıtla
  • karahan: polisin o anda tabancayla vurması gerek artık adam gibi yasa cikmali 11 8 Yanıtla
  • tsktc: Gorevlerini yapmis adamlar bide suclumu olcaklardi polis hakindan gelmis iyi yapmis gorevini yapmis polisler 17 0 Yanıtla
  • slm: Eline sağlık polislerin 11 5 Yanıtla
  • Av Süleyman Keser: ADALETE BAK ŞİKAYETÇİ POLİS DİYE SALDIRIYA DAHİ UĞRAMAMIŞ POLİSLERİN ŞİKAYETİ VATANDAŞIN TUTUKLANMASI İÇİN YETERLİ VAY BE MEMLEKETE BAK Madde 265 - (1) Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. ADAMIN KAÇMA ŞÜPHESİ YOK DELİL KARARTMA İHTİMALİ YOK KAMERA KAYITLARI VAR VERECEĞİN CEZA SUÇ SABİTSE 6 AY FAZLA CEZA VEREMEZSİN ONUDA cmk 231 E GÖRE ERTELEYECEN NEYE DAYANARAK TUTUKLANDI 1 15 Yanıtla
  • ZAZA SOLHAN: Adana Adana midem bulaniyor 7 5 Yanıtla
  • Hasan demir: Ben avrupada yasyom polise el surulmez mumkun degil vallah a annasini agladillar vah turkye bu yuzden kayib edyor 7 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement