ABD Temsilciler Meclisi Başkanı'ndan Ermeni Tasarısı Mesajı - Son Dakika
Güncel

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı'ndan Ermeni Tasarısı Mesajı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı\'ndan Ermeni Tasarısı Mesajı

Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüşen John Boehner Ermeni tasarısıyla ilgili, "Endişelenmeyin Kongremiz konuya dahil olmayacak." dedi.

15.04.2014 19:30  Güncelleme: 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ile bir araya gelen Meclis Başkanı yapılan görüşme sonrası yaptığı açıklamada Ermeni sorununun, Türkiye'ye yapılan en büyük bühtan olduğunu, ifade ederken ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ise Ermeni tasarısı ile ilgili "Endişelenmeyin Kongremiz konuya dahil olmayacak." mesajını verdi.

"ENDİŞE ETMEYİN KONGREMİZ KONUYA DAHİL OLMAYACAK"

Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüşen ve ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde onaylanarak 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını destekleyen karar tasarısı da gündeme geldiğini belirten ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner tasarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Amerikan Kongresi'nde yaklaşık 24 yıldır görev yapıyorum. Ermenilerle ilgili konu, zaman zaman gündeme geliyor. 24 yıl içinde hep söylediğim şey şudur: Biz yasa koyucuyuz, biz tarih yazan kişiler değiliz. O nedenle endişe etmeyin, kongremiz bu konuya dâhil olmayacaktır. Biz tarihi yazmıyoruz, tarihçi değiliz."

"ABD-TÜRKİYE İLİŞKİSİNDE BÜYÜK YÜK"

Meclis başkanı Cemil Çiçek ise görüşmesinin ardından, "İkili ilişkilerimiz açısından maalesef Senato'da görüşülen Ermeni meselesiyle ilgili tasarı, tekliflerin, konuların arka arkaya geldiği, bizi gerçekten rahatsız eden bir döneme denk geldi. İnanıyorum ki bu Ermeni meselesi, soykırım meselesi, bu ülkeye yapılmış en büyük bühtandır diye düşünüyorum. İlişkilerimiz üzerindeki büyük bir yük oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

"TARİHİMİZLE YÜZLEŞMEYE HAZIRIZ"

Çiçek, "Her yıl Nisan ayı gelince, böyle bir konu ilişkilerimizi sıkıntıya sokan bir atmosferde cereyan ediyor. Yasama organın gündeminde yer alması, mesafe katetmesi Türkiye'deki rahatsızlığı da önemli ölçüde daha da artırmıştır. Biz tarihimizle yüzleşmeye hazırız. Kim ne biliyorsa, kim ne söyleyecekse, bilim adamları, tarihçiler bu konuyu araştırsın. Biz bunu kabule hazırız. Dünyaya ilan ettik. Ama parlamentolar tarihi olaylarla ilgili karar verme sürecini başlatırsa, bu barışa, dostluğa, ikili ilişkilere zarar verir." dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel ABD Temsilciler Meclisi Başkanı'ndan Ermeni Tasarısı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • doğrucu davut: hroşimada nagazakide binlerce masum insanı katleden kızılderililere soykırım uygulayan dünyadaki en büyük soykırımcı ABD bizi soykırımla suçlamıyormu elimiz kolumuz bağlı beklemek hiç bir şey yapamamak insanı kahrediyor bir politikacı çıkıpta şunların ağzının payını vermiyor. 5 0 Yanıtla
  • BUMUDUR.: NEDE OLSA ERMENİLERLE DAĞLARDA KANKA İDİNİZ.BARİ AYNI DİNİ DE PAYLAŞSANIZ HİÇ GAM YEMEM.BU COĞRAFYA HEPİMİZ E YETER VE ARTAR BİLE HEPİMİZ KARDEŞ GİBİ YAŞARDAK, İNGİLİZLER LOZAN'DA KOCA BİR İMPARATORLUĞU DARMADAĞINIK ETTİLER. MASAYA OTURMADAN BİRKAÇ YIL ÖNCE İSTANBUL'DA BİR OKUL KURDULAR VE VERDİKLERİ EĞİTİM ŞİFRELERİ VE KODLARI ÇÖZME EĞİTİMİ.TÜRK HEYETİ HER MASAYA OTURDUĞUNDA NE KONUŞACAKLARINI İNGİLİZLER BİLİYORDU.ÇÜNKÜ TÜRKİYE'DEN LOZANDAKİ TÜRK HEYETİNE ŞİFRELİ BİNLERCE TELGRAF GELMİŞTİ.İSTANBUL'DA İSTİHBARAT OKULUNDA EĞİTİLEN İNGİLİZ DEVŞİRMELERİ BİZİM TELGRAFLARI ELE GEÇİRDİLER KOD'LARI ÇÖZDÜLER BİZİMKİLER MASAYA OTURMADAN İNGİLİZ HEYETİNİN ÖNÜNE KOYDULAR.KOSKACA BİR İMPARATORLUK DİNLENEREK PARAMPARÇA EDİLDİ.İŞTE HEPİMİZ BU COĞRAFYA'DA BERABERKEN ŞİMDİ NE YAPIYORSUNUZ?.BUNLARA ÇANAK TUTUYORSUNUZ.ŞİMDİ BU KONUŞMALARINIZLA DEDELERİNİZİN KEMİKLERİNİ SIZLATIYORSUNUZ.BU MUDUR VATANSEVERLİĞİNİZ. 4 1 Yanıtla

Advertisement