ABD'li Müzisyenler Türküleri Caz Tadında Yorumladı - Son Dakika
Yerel

ABD'li Müzisyenler Türküleri Caz Tadında Yorumladı

Keçiören, Türk ve Amerikan kültürlerini türkü zemininde buluşturan “Sazlı Cazlı Neşet Ertaş Türküleri” konserinde sahne alan Amerikalı müzisyenler, türküleri caz enstrümanları ile yorumladı.

28.05.2015 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören, Türk ve Amerikan kültürlerini türkü zemininde buluşturan "Sazlı Cazlı Neşet Ertaş Türküleri" konserinde sahne alan Amerikalı müzisyenler, türküleri caz enstrümanları ile yorumladı.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konseri, AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Neslihan Cenk, ABD Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Jonathan Henick ve AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan izledi. Orkestra Türk ve Amerikalı caz müzisyenlerinden oluşurken, saksafonda Kevin Simpson, trompette Taylor Barnett, gitar aranjörde Onur Puza, kontrbasta Ayça Kartari ve bateride Emre Kartari yer aldı. Solist TRT Sanatçısı Yahya Geylan ise, başarıyla seslendirdiği türkülerin yanı sıra bağlama, yaylı tambur ve gitar enstrümanlarında da ustalığını konuşturdu. Konserin ilk bölümünde orkestra, Anadolu'nun farklı yörelerine ait sevilen türküleri caz tadında yorumladı. İzleyiciler türkülere hem tempo tutarak hem de vokal yaparak eşlik ederken, Amerikalı müzisyenlerin performansı da alkış topladı. Daha sonra Neşet Ertaş türkülerine geçen orkestra, finali Kesik Çayır türküsü ile yaparak ayakta alkışlandı.

Konserin sonunda orkestra adına Kontrbas Ayça Kartari'ye çiçek takdim eden Milletvekili Adayı Neslihan Cenk, "Bugün sazlı cazlı türküleri dinlemek beni çok mutlu etti. Bu tarz programlar kültürler arası iletişimi geliştirmeye katkı sağlıyor" diye konuştu.

Programda emeği geçenlere teşekkür eden Zafer Çoktan ise, "Türkü ve Neşet Ertaş hayranı olarak bu konserden inanılmaz zevk aldım" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ABD'li Müzisyenler Türküleri Caz Tadında Yorumladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement