7. Ulusal Mühendislik Ölçmeleri Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

7. Ulusal Mühendislik Ölçmeleri Sempozyumu

7. Ulusal Mühendislik Ölçmeleri Sempozyumu

Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kamil Eren, Türkiye’nin son zamanlarda kazandığı ivmeye haritacılar olarak büyük bir katkı yapabilecekleri kanısında olduklarını belirterek, bunun akademisyenler ve kamu kurumlarına görev düştüğünü söyledi.

17.10.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kamil Eren, Türkiye'nin son zamanlarda kazandığı ivmeye haritacılar olarak büyük bir katkı yapabilecekleri kanısında olduklarını belirterek, bunun akademisyenler ve kamu kurumlarına görev düştüğünü söyledi.

7. Ulusal Mühendislik Ölçmeleri Sempozyumu sona erdi. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim adamının katıldığı sempozyum kapsamında gerçekleştirilen 11 oturumda 97 bildiri sunuldu. Uluslararası sempozyuma ev sahipliği yapan Hitit Üniversitesi yaptığı organizasyonla bilim dünyasından tam not aldı.

Dünyadaki istihdamın yüzde 50'sinin bilgi teknolojilerinde olduğunu dile getiren prof. Dr. Kamil Eren, bilgi teknolojilerindeki çalışmaların yüzde 80'inide haritacılık, kadastro gibi tüm mühendislik ölçmelerinden oluştuğunu dile getirdi.

BSİLİM DÜNYASINDAN HİTİT ÜNİVERSİTESİNE TAM NOT

Mühendislik ölçmelerinde Türkiye'nin büyük bir geçmişe sahip olduğunu açıklayan Eren, " Piri Reis'ten başlayan ve bugünlere gelen şuanda 17 bine yakın harita mühendisi olan bir ülkedeyiz. Mühendislik ölçmelerindeki bu tür sempozyumlarla yurt içindeki ve yurt dışındaki meslektaşlarımızla meslekteki gelişmeleri ve bu alandaki çalışmalarımızı paylaşıyoruz. Bu çok büyük bir önem arz ediyor. Bu yıl 7. Türkiye'nin en temiz şehirlerinden olan Çorum'da Hitit Üniversitesi'nde başarılı gerçekleştirdik. Hitit Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ın sempozyuma sahip çıkmasıyla burada en üst düzeyde bir katılım sağlandı. Hem katılımın hem de sunulan bildiriler açısından çok üst düzeyde başarılı bir sempozyum oldu" dedi.

Tüm yatırımların altlığını haritacılık, bilgi sistemleri, kadastro ve geometrik mühendisliğinin oluşturduğunu anlatan Eren, bu alanda hem Türkiye'de hem yurt dışında verilecek çok büyük hizmetler bulunduğuna dikkat çekti. Eren, bu hizmetlerin verebilmesi eğitim alanında iyi bir noktada Türkiye'nin uygulama noktasında yeni bir yapılanma ve yaklaşım ortaya koyması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin haritacılıkta şuanda dünyadaki gelişmeleri yakalamış durumda olduğunu anlatan Prof. Dr. Kamil Eren, "Diğer konularda ortak bir sivil haritacılık herkesin ulaşabileceği bir haritacılık artı mekansal olarak doğru bir kadastro sistemiyle ve şuanda uydu görüntüleri planlamada ve değişiklerin izlenmesinde yeteri kadar kullanan bir ülke olmak zorundayız. Bu sempozyum ve diğer sempozyumların ülkemizde bu alandaki eksikliklerini gidermesinde çok büyük bir katkısı olacak. Ortadoğu'da ve dünyanın diğer bölgelerinde bizimde akademik ve firma olarak çalışmalarımız devam ediyor. Bu sempozyum sonunda ve çalışmalarla Türkiye'nin son zamanlarda kazandığı ivmeye bizde haritacılar olarak büyük bir katkı yapabileceği kanısındayım. ve bu yönde hem akademisyenlere hem bizlere hem de kamu kurumlarına görev düşmekte. Şuanda ülkenin ihtiyacı olan altlıkların bir sivil haritacılık kanalıyla yürütülmesi, kadastro bilgilerinin elektronik ortamda tapu kadastro bilgi sistemine dönüşmesi, uydu teknolojilerinden istifade ederek tüm Türkiye'nin görüntü altlıklarının oluşturulması tüm belediyelerin kamu kurumlarının alt yapıdan ulaşımdan planlamaya kadar hizmete açılması hem ekonomik hem zaman açısından büyük bir kazanç sağlayacak" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 7. Ulusal Mühendislik Ölçmeleri Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement