57 Kişi 57. Alay İçin Yola Çıktı - Son Dakika
Yerel

57 Kişi 57. Alay İçin Yola Çıktı

57 Kişi 57. Alay İçin Yola Çıktı

Tekirdağ'da 57 kişi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'nci yıldönümü nedeniyle 18 Mart Pazartesi günü düzenlenecek olan törene katılmak üzere 57'nci Alay Şehitliği'ne yürüyor.

15.03.2013 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'da 57 kişi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'nci yıldönümü nedeniyle 18 Mart Pazartesi günü düzenlenecek olan törene katılmak üzere 57'nci Alay Şehitliği'ne yürüyor.

Çevre ilçelerin kaymakamlıklarından belediyelerinden öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan 57 kişi, 235 kilometrelik yürüyüş için Tekirdağ Valiliği önünden yola çıktı. "Tekirdağ Tarihi ile Kucaklaşıyor" sloganı yürüyen grup, dün aksam saatlerinde Malkara İlçesi'ne ulaştı. Grup 18 Mart Pazartesi günü 57'nci Alay Şehitliği'nde düzenlenecek törene katılacak.

Grubun sözcüsü 54 yaşındaki Hikmet Selim Yılmaz, amaçlarının, Tekirdağ'ı tarih ile kucaklaştırmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Şu anda 57.alay yürüyüşünün Malkara parkurunu tamamlamış bulunmaktayız. Biz 57. Alay'ın torunları ve biz Tekirdağ'daki 2 Şubat 1915'te 19. tümenin kurulmasıyla başlayan bir sürecin 98 yıl sonra temsilcileri olarak, ne kadar övünç duysak azdır. Bu 3. yılımızda da Atalarımızdan aldığımız bu sancağı sonsuza kadar yere düşürmemeye ve sahip çıkmaya karar verdik. Onlara gidiyoruz. Sizler bizleri yüreklerinizde yeşertirken bizler vatan topraklarını adımlayarak adlarını Çanakkale savaşlarına altın harflerle yazdıran, 'Biz buraya teslim olmaya ve dönmeye gelmedik, ölmeye geldik' diyen atalarımıza yürüyoruz. Tekirdağ'ımızın Alayı olan 57. Alay bildiğiniz gibi 19. Tümen Mustafa Kemal in efsane alayıdır. Bu alay Çanakkale'de destan yazmıştır. Düşmanların dahi önünde eğildiği sancağına leke gelmesin diye saygıyla selama durun dediği alayın sancağıyla yürüyoruz."

Bu sene özellikle Çevre ilçelerimizde bu sürece katıldığını söyleyen Yılmaz "Kaymakamlıklarımıza ve Belediye başkanlıklarımıza yazdığımız yazıların hepsinden olumlu yanıt aldık. Saray, Kapaklı, Çerkezköy, Çorlu,

Muratlı, Hayrabolu ilçelerinden ve Afat' ın katılımcılarıyla bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Keşan' daki 27. Alayımızı da alarak yolumuza devam edeceğiz. Arı burnunda,

ilk müdahale anında hain Tepede 27. Alayımız karşıladı. Onların yardımına ise 57. Alay yetiştiği anda savaşın kaderi değişti. İşte şimdi o Çanakkale'ye doğru yola çıktıklarını kaydetti."

57. Alay yürüyüş grubunun geceyi geçirmeleri için Türk Kızılay'ı Malkara Şubesi özverili bir çalışma sonrasında yeme içme ve yatma ihtiyaçları karşılayarak bu etkinliğe katkıda bulunan herkese teşekkürlerini sundu. 57. Alay komitesi tarafından ise yardımlarından için Malkara Kızılay Şubesine 57. Alay sancağı flaması hediye edildi.

15.03.2013 16: 41: 54

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 57 Kişi 57. Alay İçin Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement