500 Kişilik Durak Geliyor! - Son Dakika
Güncel

500 Kişilik Durak Geliyor!

500 Kişilik Durak Geliyor!

Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi öğrenicilerin ulaşımda sıkıntı yaşamaması için 500 kişilik durak ve bu duraklara da ödeme turnikeleri yerleştirecek.

28.10.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın Osmanbey Kampüsü'nde ulaşımla ilgili tespit ettiği sorunları ortadan kaldırmak için üniversite yönetimi 500 kişilik durak ve bu duraklara da ödeme turnikeleri yerleştirecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü toplu taşıma hattı ve güzergâhıyla ilgili inceleme yapıp rapor hazırladı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda, Osmanbey Kampüsü'nün, kent merkezinden uzak olduğu ve kampüse yapılan yolculukların ise günün farklı saatlerinde özellikle öğrencilerin ders saatlerine paralel olarak geliştiği, Osmanbey-toplama merkezi hat uzunluğunun (gidiş-geliş) 43 km. hattın toplam suresinin 80 dakika, hatta çalışan araç sayısının ise 28 adet olduğu, dolayısıyla hattın frekans aralığının 3.5 dakika olduğu belirtildi.

Ayrıca araçların kampüs içerisindeki 31 km'lik yolda 8 ayrı noktadan yolcu aldığı, kampüs içinde tur yapan bu araçların durma-kalkma süreleri incelendiğinde ise sadece kampüs içerisinde 15-17 dakika zaman kaybettiği raporda ifade edildi.

Harran Üniversitesi Rektörlüğü de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığının bu çalışması ışığında yeni bir düzenlemeye gitme ihtiyacı hissetti. Konuyla ilgili yapacakları çalışmaları sosyal medya hesabından duyuran üniversite yönetimi ulaşım uzmanları ile de görüşerek daha hızlı ve daha konforlu bir şekilde, beklemeden kent merkezine gidişlerini sağlamak için bir çalışma yaptı.

ÖDEME TURNİKELERİ OLUŞTURULACAK

Yapılan çalışmada; "Bu veriler ışığında, kampüs içerisinde ücretsiz aktarmaların olduğu ring servisleri düzenlenmiş, böylelikle Osmanbey Kampüsü-kent merkezi hattı için hesaplanan 80 dakikalık süre 64 dakikaya indirilmiştir. Böylece araç frekansı 2.5 dakikaya çekilmiştir.Ayrıca önceki hali ile 8 farklı noktadan toplanan yolcular, tek bir noktadan alınmak üzere kampüs girişindeki hattın son noktası olan kavşağa yaklaşık 500 kişinin bekleme yapılabileceği durak planlanmış ve durağa da ödeme turnikeleri yerleştirilerek ödemelerin durakta yapılması sağlanacaktır. Böylece otobüse iniş-biniş süresinin 4 dakikadan 20 saniyelere düşürülmesi planlanmaktadır

Bu yıl Osmanbey Kampüsünde geçen yıla oranla, ortalama bin 500 civarında öğrenci sayısındaki artışdikkate alındığında, ring servisinin kaldırılarak eski sisteme dönülmesi halinde, daha çok gecikme ve sıkıntı olacağı kaçınılmazdır.

Anlık olarak öncekine göre 8 farklı noktada bekleyen öğrencilerin tek noktadan araca binmesi görünürde kalabalıkların oluşması gibi algılanmasına rağmen, bu çalışmalar bittiğinde öğrenciler, ödemelerini durakta yapacağından kampüs içerisindeki 15-20 dakika gereksiz turlar ortadan kalkacak, kent merkezine daha erken, daha hızlı ve daha konforlu bir yolculuk yapacaklardır" ifadelerine yer verildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 500 Kişilik Durak Geliyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement