29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Eskişehir Valisi Tuna: "Cumhuriyet, her türlü imkansızlığa rağmen çok ağır bedeller ödenerek örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterilen kahramanlığın eseridir"

28.10.2014 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Cumhuriyet'in, her türlü imkansızlığa rağmen çok ağır bedeller ödenerek örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterilen kahramanlığın eseri olduğunu bildirdi.

Vali Tuna, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, her alanda büyük değişim ve atılımın başlangıcı olan Cumhuriyet'in ilanının 91. yıl dönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutladıklarını, bu heyecanı milletçe hep birlikte yaşadıklarını belirtti.

Cumhuriyet'in her türlü imkansızlığa rağmen çok ağır bedeller ödenerek örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterilen kahramanlığın eseri olduğunu anlatan Vali Tuna, açıklamasında şunları kaydetti:

"Nitekim 'ezelden beridir hür yaşamış' Türk milleti kurtuluş savaşını da bu azimle kazanmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet, geleceğimizin de en büyük güvencesidir. Milli mücadele döneminde bağımsızlığını ve özgürlüğünü işgalci milletlere teslim etmemek için tek vücut olup mücadele etmiş olan Eskişehir halkının bugünde aynı azim ve kararlılıkla üretim, ihracat, turizm, bilim, sanayi, eğitim ve kültür alanında göstermiş olduğu takdire şayan başarılarını paylaşmaktan dolayı Eskişehir Valiliği olarak büyük mutluluk ve gurur içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin kazanım ve değerleri ile Türk dünyası ortak kültürünü geleceğe taşıdığımız Türk Dünyası Kültür Başkentliği sürecinde ise 400'ü aşkın çoğu uluslararası etkinlik, farklı disiplin ve alanlarda ortak akıl geliştirilmesine zemin hazırlarken, 10 bini aşkın hemşehrimizin yer aldığı Türk dünyası kültür gezileri ve şehrimizin siluetine eklenen kalıcı eserler, ilimizin 2023 vizyonuna ivme kazandırmıştır. İnanıyoruz ki Eskişehir, Cumhuriyet'imizin 100. yılında da aynı heyecan içinde sürdürülebilir marka şehir olma özelliği ile bir cazibe merkezi olacaktır."

Vali Tuna, hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyet'in 91. yılının idrak edilmesi temennisinde bulunarak, "Canları pahasına vatanı savunarak Cumhuriyet'i bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, Eskişehir'li hemşehrilerimizin ve milletimizin bu büyük bayramını yürekten kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement