24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

Mersin'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bazı milletvekilleri ve belediye başkanı kutlama mesajı yayımladı.

21.11.2014 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bazı milletvekilleri ve belediye başkanı kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanın verildiği gün olan 24 Kasım'ı, Öğretmenler Günü olarak kutlamanın huzuru ve mutluluğunun yaşandığını belirtti.

21. yüzyılın dünyasında, ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve küresel rekabette başarıya ulaşabilmesinin eğitimli gençler sayesinde mümkün olduğunu ifade eden Uzun, mesajında şunları kaydetti:

"Bu nedenle; çocuklarımızın ve gençlerimizin, milli ve manevi değerlere sahip, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak yetişmelerinde en büyük rol değerli öğretmenlerimizindir.  Cumhuriyetimizin erdemini öğreten, milletçe çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için de kararlılıkla yürüyen öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri öğrencilerini vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için yüce bir görev yürütmektedirler. Türkiye Cumhuriyetini ve Türk milletini hürriyet ve bağımsızlık içerisinde sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için şefkatle özveriyle çalışan ve fedakarlıklarda bulunan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor ve bu uğurda şehit düşen bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da öğretmenlere verilen değerin hak edilen bir noktada olmadığını savundu.

Öğretmenliğin sabır ve hoşgörü kavramları üzerine kurulu saygın ve zor bir meslek olduğunu belirten Atıcı, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimizin hiç yılmadan, umutsuzluğa düşmeden çağdaş, Atatürk Türkiyesine yakışır bireyler yetiştirmeye devam edeceğine inancım tamdır. Bu yolda yaşamım boyunca ve tüm gücümle çalışacağımı, öğretmenlerimizin yanında olacağımı tüm öğretmenlerimizin bilmesini isterim."

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise eğitimin toplumun temeli, öğretmenlerin de toplumun mimarları olduğunu kaydetti.

Kalkınmada ve gelişmede de en büyük payın öğretmenlerin olduğunu belirten Tuna, ülkenin dört bir yanında büyük özveri ve fedakarlıkla çalışan öğretmenlerin her türlü takdir ve övgüyü fazlasıyla hak ettiğini ifade etti. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement