23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

23.04.2014 13:24  Güncelleme: 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen tören, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'nin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Tören, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından sona erdi.

Törene, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Cahit Bağcı da katıldı.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta, Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan'ın çelenk koymasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ahmet Bayazıt İlköğretim Okulu'nda devam etti.

Vali Şükrü Kocatepe, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, cumhuriyetin kurucusu Başkomutan Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiş bir bayram olduğunu belirtti.

Millet olarak coşkuyla kutlanan bayramı kendilerinin de okullarda öğrencilerin hazırladıkları programlara katılarak kutladıklarını ifade eden Kocatepe, "94 yıl önce cumhuriyetimizin temeli olan TBMM'nin açılışı yıl dönümü münasebetiyle, milletimize Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tüm çocuklarımıza kutlu olmasını diliyorum. Bundan sonraki günlerde bayram sevinci içinde sağlıklı, mutlu ve başarılı olmalarını temenni ediyorum" dedi.

Öğrencilerin gösteriler sunduğu törende, Anadolu'da süregelen bazı gelenekler oyunlarla anlatıldı. Duvak açma oyununu sergileyen öğrencilerden gelin adayının, kendisine para, mücevher, cep telefonu, ev ve araba anahtarı verilmesine rağmen açmadığı elini, temsili damadın Türk bayrağı hediye etmesiyle açması ilgiyle izlendi.

Şanlıurfa

Vakıflar İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

İl Milli Eğitim Müdür Metin İlci, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Türkiye sınırlarını aşarak dünyaya mal olduğuna dikkati çekti. 

Çocukların bayramını kutlayan İlci, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği ülkemizin ulusal ilk resmi bayramıdır. Aynı zamanda çocuklarına bayram armağan eden tek ülke Türkiye'dir. Çocuklarla özdeşleşen bayramımız çocuklarımıza ve yüce milletimize kutlu olsun. Geleceğe daha güvenle bakabilmemiz için bugünün yarınları çocuklarımızı her şeyden üstün tutmamız gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından kentteki okullardan gelen öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Törene, Vali İzzetin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Adıyaman

Valilik önünde düzenlen tören, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı.

Özkan, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan gününün tarih boyunca hiçbir zaman esaret altında yaşamayan Türk milletinin yedi düvele karşı durduğu gün olduğunu söyledi.

Tören öğrencilerin şiir dinletisi ve çeşitli gösterileriyle son buldu. Suriyeli Lina El Ali'nin okuduğu şiir ve Fatma Nedaf'ın okuduğu İstiklal Marşı, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kilis

Hürriyet İlköğretim Okulu'nda yapılan törende, ana sınıfı öğrencileri gösteriler sunup şiir okudu. Konteyner kentlerde kalan Suriyeli öğrenciler, Türk ve Suriye bayraklarıyla gösteri yaptı. Okul öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekiplerinin gösterisi sunuldu, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Törene, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Hasan Kara, Garnizon Komutanı Albay Necmi İnce, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, vali yardımcıları, daire müdürleri ile çok sayıda öğrenci, vatandaş ve eğitimci katıldı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement