2 Milyon Genci İş Sahibi Yapacak Ekonomi Paketi - Son Dakika
Güncel

2 Milyon Genci İş Sahibi Yapacak Ekonomi Paketi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklayacağı 3'üncü Dönüşüm Programı'yla iki milyon gence iş kapısı açılacak.

22.12.2014 07:17  Güncelleme: 08:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümet, "tasarruf ve üretim" planının ardından 8 başlıklı "sosyal yatırım, insani kalkınma" programını açıklamaya hazırlanıyor. Bu paket ile 2 milyon gence iş kapısı açılacak.

ÖNEMLİ BAŞLIKLAR VAR

Üçüncü Dönüşüm Programı'nda "İşgücü piyasasının etkinleştirilmesi, mesleki becerileri geliştirme, nitelikli insan gücü ve çekim merkezi, kentsel dönüşüm, kalkınma için altyapının geliştirilmesi" gibi başlıklar yer alıyor.

2 YILDA 2 MİLYON HEDEFİ

Kalkınma Bakanlığı'nca hazırlanan pakette gençlere iş fırsatı öne çıkıyor. İki yıllık dönemde 2 milyon istihdam artışı hedefleniyor.

İş ve yatırım ortamı geliştirilirken, kadın ve gençlee nitelikli istihdam imkânı geliştirilecek. KOBİ desteklerinde genç girişimcilere öncelik verilecek.

NİTELİK ARTACAK

Programda nitelikli insan gücü için çekim merkezleri oluşturularak yurt dışından gelen nitelikli insan gücü artırılacak.

Programda, kişi başına günlük harcaması 4.30 doların altında olan nüfus sıfıra yaklaştırılacak. Kayıt dışı istihdam yüzde 30'a düşürülecek.

2 Milyon Genci İş Sahibi Yapacak Ekonomi Paketi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 2 Milyon Genci İş Sahibi Yapacak Ekonomi Paketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • vedat bulut: bal yapmayan arı gibisiniz ses var görüntü yok herşey çok güzel gidiyor ay sonunu getiremiyoruz ikiyüzlira elektrikle su tutuyor kirayıda koy içine gel sen bu asgari ücretle geçin şerefsizler haram olsun size giden vergiler kaçak elektrik paraları 25 11 Yanıtla
  • hasan: çevir kazı yanmasın 20 16 Yanıtla
  • eren: koyunlar tellere takılcakta toplanan yünlerden ip yapılıp satılacak 17 10 Yanıtla
  • dinleyin: lefontenden masallar 17 9 Yanıtla
  • 12 senedir: ben alıştım artık kafaya takmıyorum 12 8 Yanıtla
  • CÖLEMERİGLİ MAHO: 3500 LİRANIN AŞAĞISINA ÇALIŞMAM. 3 TANE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTİRMİŞİM. . EN AZ 3500 LİRA. . LİSE DİPLOMASINI DA SAYARSAN DİPLOÖA BASINA 1000 LİRA DÜŞMEZ BİLE. . DEVLETTE BU DURUMU GÖZE ALMALIDIR. 3 11 Yanıtla
  • samsun_davud: PARALEL DIŞINDA BÖYLE GÜZEL HABER DUYMAK GÜZEL. . . 8 1 Yanıtla
  • Berat: Hayırlı olsun 4 3 Yanıtla
  • bayburtlu: geçin bu işleri babam senelerdir aynı muhabbet seçim önce hepinizin bin tane projesi vardı hani nerde bizim cep yine delik rüyanızda gördüklerinizi halka anlatıyonuz memleket saf dolu 4 0 Yanıtla
  • hüsnü F: işe kim girer zengin ve arkası olan diğer gariban isterse akpli olsun ancak temizlik işine girer çevrenişzde bakın hep böle olur. Garibansa ancak en kötü işe bal kaymak işe zengin bebelerine ve hükümet yada muhalefet çocuklarına inanmayan çevresinde olan bitene baksın bu yıllardır böle. 2 0 Yanıtla

Advertisement