Rus ordusu, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e savaşın başladığı tarihten bu yana en büyük İHA saldırısını düzenledi - Son Dakika
Güvenlik

Rus ordusu, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e savaşın başladığı tarihten bu yana en büyük İHA saldırısını düzenledi

Rusya, Ukrayna ile Şubat 2022'den beri süren savaşta, Kiev'e en büyük İHA saldırısını yaptı. Rus ordusu, İran yapımı 75 Shahed İHA ile gece saatlerinde Kiev'i hedef aldı. 75 İHA'nın 66'sı Ukrayna hava savunma sistemleri tarafından imha edilirken 9 İHA ise bazı konutlara çarptı. Saldırıda 5 Ukrayna vatandaşının yaralandığı bildirildi.

25.11.2023 14:25  Güncelleme: 14:29

Rus ordusu bugün Ukrayna'nın başkenti Kiev'e, savaşın başlangıcından bu yana en geniş çaplı insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenledi. Saldırıda İran yapımı Shahed İHA'ları kullanılırken 5 Ukraynalı yaralandı.

75 İHA'YLA KİEV'E SALDIRDILAR

Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin Telegram hesabından yapılan bir paylaşımda, toplamda 75 Shahed insansız hava aracının iki yönden başkent Kiev'e fırlatıldığı ve bu saldırının savaşın başından bu yana en büyük İHA saldırısı olduğu bildirildi.

Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e savaşın başladığı tarihten bu yana en büyük İHA saldırısı düzenledi

UKRAYNA HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ ALARMA GEÇTİ

Paylaşımın devamında, "Hava saldırısına, hava savunma füze birlikleri, taktik havacılık, mobil ateş grupları ve elektronik harp birimleri müdahale etti." ifadelerine yer verilerek, Dnipropetrovsk bölgesinde bir Kh-59 güdümlü füzenin de imha edildiği açıklandı.

"ALARM SONA ERENE KADAR SIĞINAKLARDA KALMANIZI ÖNERİRİZ"

Kiev'in askeri yönetim sözcüsü Mykhailo Shamanov, başkente farklı yönlerden hareket eden çok sayıda İHA dalgası tespit ettiklerini ifade ederek, "Alarm sona erene kadar sığınaklarda kalmanızı öneririz!" uyarısını yaptı. Öte yandan 75 İHA'nın 66'sı havada düşürülürken saldırıda beş kişi yaralandı.

Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e savaşın başladığı tarihten bu yana en büyük İHA saldırısı düzenledi
İran yapımı Shahed-136 İHA

SHAHED-136 İHA

Shahed-136 İHA, İran Uçak İmalat Sanayi Şirketi tarafından üretilen İran yapımı bir insansız hava muharebe aracı ve gezici mühimmattır. Nispeten ucuz bir araç olup bir fırlatma rafından katlar halinde ateşlenmektedir ve yer hedeflerine uzaktan saldırmak ve saldırı sırasında hava savunma kaynaklarını tüketerek hava savunmalarından kaçmak ve yer hedeflerini bunaltmak için tasarlanmıştır. Şahid-136, ilk olarak 2020'de Yemen İç Savaşı sırasında Husiler tarafından Abkaik-Hureys saldırısında kullanıldı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında da Rusya Hava Kuvvetleri tarafından Geran-2 adıyla Ukrayna'ya karşı kullanılmaktadır.

Rus ordusu, Ukrayna\'nın başkenti Kiev\'e savaşın başladığı tarihten bu yana en büyük İHA saldırısını düzenledi

Son Dakika Güvenlik Rus ordusu, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e savaşın başladığı tarihten bu yana en büyük İHA saldırısını düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement