Zonguldak - Grizu Faciasının Sorumluları İçin Suç Duyurusunda Bulunuldu - Son Dakika
Güncel

Zonguldak - Grizu Faciasının Sorumluları İçin Suç Duyurusunda Bulunuldu

Zonguldak - Grizu Faciasının Sorumluları İçin Suç Duyurusunda Bulunuldu

Zonguldak'ta, 30 İşçinin Ölümüyle Sonuçlanan Grizu Faciasında Yakınlarını Kaybedenler, Yapı-tek Firmasının 5 Üst Düzey Yöneticisi ile Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (ttk) 2 Teknik Görevli Olmak Üzere 7 Kişi Hakkında Ceza Davası Açılması ve Tutuklanması Talebiyle Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı'na Şikayette Bulundu.

20.07.2010 17:01

ZONGULDAK'ta, 30 işçinin ölümüyle sonuçlanan grizu faciasında yakınlarını kaybedenler, Yapı-Tek firmasının 5 üst düzey yöneticisi ile Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) 2 teknik görevli olmak üzere 7 kişi hakkında ceza davası açılması ve tutuklanması talebiyle Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.

17 Mayıs'ta TTK Karadon Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında yerin 540 metre altında meydana gelen grizu faciasında 30 işçi ölürken, ölen işçilerin yakınları da haklarını hukuki yollardan aramaya devam ediyor. Grizu da yaşamını yitiren Ekrem Akkaya, Hüseyin Arslan ve Adem Çengel'in avukatlığını üstlenen Ankara Barosu avukatlarından avukat Ünal Demirtaş, Zonguldak Adliyesi'ne gelerek 30 işçinin çalıştığı Yapı-Tek İnşaat'ın müdürleri ve ortakları Bahri Köse, Hasan Köse, Turgut Kemal Köse, Halim Köse, Dursun Köse ve TTK Karadon Müessesesi'nde merkez gaz izleme istasyonunda görevli maden mühendisi Taşkın Oruç, maden teknikeri Özcan Güneyoğlu'nun tutuklanması istemini içeren şikayette bulundu.

Ünal Demirtaş adliye çıkışında, "Kazada hayatını kaybeden maden işçilerin açıklanan raporda kusurlu olmadıkları anlaşılmıştır. Aradan geçen 63 güne rağmen yetkililere karşı herhangi bir yaptırım uygulanmaması, yakınlarını kaybeden aileleri son derece rahatsız etmekte ve üzmektedir. CMUK 100'ncü maddesi (Şüphelilerin kaçması, saklanması, veya kaçacağı şüphesi uyandıran somut olguların bulunması, şüphelilerin delilleri yok etme, gizleme, veya değiştirme ihtimallerinin bulunması, şüphelilerin tanıklar, mağdurlar veya başkaları üzerinde baskı yapılması değişiminde bulunulmasını hakkında hususunda kuvvetli şüphelerin olması) koşullarının oluşması sebebiyle ve Türk toplumunun gösterdiği aşırı hassasiyet de dikkate alınarak, şüphelilerin bu aşamada tedbiren ve acilen tutuklanmaları istemiyle Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduk. Cumhuriyet savcılığından, şüphelilerin tutuklanması istemiyle yetkili ve görevli Sulh Ceza Mahkemesi'ne şüphelileri sevk etmesini talep ettik" dedi.

Grizu faciasında hayatını kaybeden Ekrem Akkaya'nın babası 50 yaşındaki Ramazan Akkaya ise aradan geçen zamanda hukuken bir işlem yapılmamasının acılarını daha da derinleştirdiğini belirterek, "63 gün oldu. Daha raporu sonuçlanmadı. Bunun sonu ne olacak. Yetkililere sesleniyorum. Firma yetkililerinin tutuklanmasını istiyorum. Acımız hala çok büyük" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak - Grizu Faciasının Sorumluları İçin Suç Duyurusunda Bulunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement