Zirve Yayınevi'nde 47. Duruşma Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi'nde 47. Duruşma Sona Erdi

Zirve Yayınevi\'nde 47. Duruşma Sona Erdi

Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin davanın sanıklarından emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon, 47.duruşmada savunmasını tamamladı.

12.11.2012 20:32

Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin davanın sanıklarından emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon, 47. duruşmada savunmasını tamamladı. Tolon, "Cumhuriyet'in kuruluşunda görev almış bir dedenin torunu ve Cumhuriyet'in emanet edildiği kişilerden biriyim" dedi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Tolon, savunmasını tamamladıktan sonra Mahkeme Heyeti ve avukatların sorularını cevaplandırdı.

Zirve Yayınevi cinayetleriyle hiçbir şekilde bağlantısının bulunmadığını iddia eden Tolon, hakkındaki suçlamaların iç ve dış güçlerin bir komplosu olduğu görüşünü ileri sürdü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yarım asır farklı kademelerde görev yaptığını kaydeden Tolon, "Orduda en fazla madalya alan subayım. Cumhuriyet'in kuruluşunda görev almış bir dedenin torunu ve Cumhuriyet'in emanet edildiği kişilerden biriyim. Ben, terörist başının AB normlarında yargılanmasını sağlayan düzeni sağlayan kişiyim. Hakkımdaki iddialar bir müfterinin iftiralarından başka bir şey değildir. Adaletine sonsuz güvendiğim yüce heyetinizden beraatımı talep ediyor, gasp edilen haklarımın iadesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Cinayetlerin işlendiği tarih olan 18 Nisan 2007 günü İnönü Üniversitesi'nde bir konferansta bulunduğunu hatırlatan Tolon, zirve yayınevi cinayetini İnönü Üniversitesi'nde akşam yemeğindeyken öğrendiğini savundu.

Tolon'un savunmasının ardından talepleri alan Mahkeme Heyeti, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaları nedeniyle Tolon'un 16 Kasım Cuma gününe kadar devam etmesi beklenen duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi.

Öte yandan duruşmayı emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un eşi Ayşe Tolon ve oğlu Tolga Tolon ile yakın arkadaşları da izledi.

47. duruşmada en ilginç olay ise tutuksuz sanık Levent Ercan Gelegen ile basın mensupları arasında yaşandı. Duruşmaya verilen arada adliye dışında basın mensuplarının yanına gelen Gelegen, "Hep böyle kaçamak kaçamak çekiyorsunuz. Buyurun çekin. Kaçamak çekiyorsunuz, internetteki resimlerimizi görüyoruz. Benim buradaki görüntülerimi İbrahim Tatlıses haberine sokan hanginiz? Benim raporumda var, o görüntüyü vuracağım. Haberiniz olsun. Umarım içinizden biri değildir. Bu konuda ciddiyim. Beni de tahrik etmeyin. Beni bütün haber programlarında döndürmüşsünüz. Ben uyarıyorum, beni tahrik etmeyin. Çok sinirliyim. Sürekli üzerime geliyorsunuz. Burada davanın en dış kapıdaki adamı benim. Ben dış kapının mandalı iken benim üzerime bu kadar gelmeyin" diyerek, tehdit etti.

Duruşma sonrası bir açıklamada bulunan müdahil avukat Erdal Doğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Hurşit Tolon savunma yapıyor. Diyecek bir şey yok. JİTEM de yıllarca Genel Kurmay reddetti. TUSHAD alı yapıda reddedilecek haliyle. Şuanda sanığın savunmasına ilişkin bir şey söylemek doğru değil. Ama ret üzerine kurulu bu cevaplar, zaten Genel Kurmay'da da var" dedi.

Zirve Yayınevi davasında 48. duruşma, yarın 09: 15'te başlayacak. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi'nde 47. Duruşma Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement