Zerrougui, İslahiye'de Sığınmacıları Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Zerrougui, İslahiye'de Sığınmacıları Ziyaret Etti

Zerrougui, İslahiye\'de Sığınmacıları Ziyaret Etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Leila Zerrougui, İslahiye de Suriyelilerin barındığı çadır kenti ziyaret etti.

07.07.2013 18:03  Güncelleme: 10:58

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin 'Çocuklar ve Silahlı Çatışmalardan Sorumlu Özel Temsilcisi' Leila Zerrougui, Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde yaklaşık 6 bin Suriyeli'nin barındığı çadır kenti ziyaret etti. Zerrougui çadırlarda barınan sığınmacılarla ilgili olarak, "Uluslararası camia olarak bizim görevimiz Türk Hükümetine ve diğer ülkelere aynı şekilde desteğimizi genişleterek artırmaktır" dedi.

BM Özel Temsilcisi Leila Zerrougui, UNİCEF Türkiye temsilcisi Dr. Ayman Abulaban, BM Genel Sekreterliği, UNICEF'de görevli John Andrew Young ile birlikte öğle saatlerinde İslahiye'de ki Suriyeli sığınmacıların barındığı çadır kente geldi. İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız ve Kamp Müdürü Yusuf Temli ile görüşerek sığınmacılar hakkında bilgi alan Zerrougui, ardından Suriyeli'lerin sorunlarını dinledi. Çadır kentte incelemelerini tamamlayan Leila Zerrougui, Türkiye'de çok sayıda sığınmacının en iyi şekilde misafir ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Burada olmamın sebebi savaşta etkilenen çocukları, savaşın çocuklarını görmek ve ilk elden bilgi almaktır. Türkiye'de birçok kişi sığınmacı olarak bulunuyor. Kamplarını gezdim ve Suriyeli sığınmacılarla görüştüm. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Suriyeli sığınmacılara çok güzel şekilde desteğini veriyor, tüm olanakları sunmuş durumda. Burada koruma altındalar, güvendeler. Bazılarının ciddi ihtiyaçları var, kendilerine ve çocuklarına yardımların ulaştığını görüyoruz. Bu nedenle hem kendi adıma, hem de Suriyeli'lerin teşekkürlerini iletiyorum. Kamplarda eksiklikler yok. Uluslararası camia olarak bizim görevimiz Türk Hükümetine ve diğer ülkelere aynı şekilde desteğimizi genişleterek arttırmak. Dünya Gıda Örgütü'nün yemek kartı programı var. Bu kart doğrultusunda sığınmacılar istekleri doğrultusunda yemeklerini yapabilecekler. Bu konuda desteklerimiz devam edecek." - İslahiyegaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zerrougui, İslahiye'de Sığınmacıları Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement