Zehirli Bitkiden Mürekkep Üretti - Son Dakika
Güncel

Zehirli Bitkiden Mürekkep Üretti

Zehirli Bitkiden Mürekkep Üretti

Fatsa Aslancami İlköğretim Okulu öğrencisi Başak Nur Büyükarslan, Türkiye'nin dışarıdan ithal ettiği mürekkebi insan ve hayvanların kullanmadığı yivdin ve ayı pezüğü bitkisinden ürettiği projesi ile ilçede düzenlenen yarışmada büyük ödülün sahibi...

30.05.2012 15:49

Fatsa Aslancami İlköğretim Okulu öğrencisi Başak Nur Büyükarslan, Türkiye'nin dışarıdan ithal ettiği mürekkebi insan ve hayvanların kullanmadığı yivdin ve ayı pezüğü bitkisinden ürettiği projesi ile ilçede düzenlenen yarışmada büyük ödülün sahibi oldu.

Yarışma sonrası ailesi ve öğretmenleri ile ödül töreni sonrası büyük sevinç yaşayan Aslancami İlköğretim Okulu öğrencisi Başak Nur Büyükarslan, emeğimin karşılığını aldığını belirterek, "Çünkü bu projeyi yaparken çok emek harcadım. Projemi yaparken insanlığı düşündüm. Bu işin ülkemize katacağı ekonomiyi düşündüm. Bitkilerimizin bir ekonomik değeri olmadığı için bize bir katkı sağlayacağını düşündüm. Buradan yola çıkarak kendi mürekkebimi kendim yaptım" dedi.

İTHAL MÜREKKEPTEN DAHA GÜZEL

Yivdin ve ayı pezüğü bitkisinden ürettiği mürekkebin diğer mürekkeplerden hiçbir farkı olmadığını ifade eden Aslancami İlköğretim Okulu öğrencisi Başak Nur Büyükarslan, "Yani sadece doğal yolla üretilen bir mürekkep, içine su dahi katmadık. Yivdin ve ayı pezüğü bitkilerinin tomurcuklarının özünden mürekkep yaptık. Bitkilerimiz sadece Karadeniz yöresine ait bitkiler. İnsanlar ve hayvanlar kullanmıyor, ayrıca ekonomik bir değeri yok. Zaten projemizin amacı da ekonomik değeri olamayan şeylere artı değer kazandırmak. Bizim projemizin artı değeri de burası. Ülkemiz mürekkebi dışarıdan ithal ediyor, ithal ettiğimiz için de bir kazanç sağlayamıyoruz. İnşallah projemi geliştirince bu tür projeleri yapmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Yivdin ve ayı pezüğü bitkisi ağustos ayında yetişiyor ve kasım ayında bitiyor.

İnsanlar bu bitkiyi zararlı biliyor ve toplamıyor. Hayvanlar da bu bitkiyi tüketmiyor. Tansiyonu düşüren bir etkisi olduğu da biliniyor. Suni mürekkepten daha canlı bir özelliğe sahip. Okul defterinde de denenmiş ve halen bozulmamış. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zehirli Bitkiden Mürekkep Üretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement