Zehirlenerek Ölen Ahmet Yeşildağ'ın, Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı - Son Dakika
Güncel

Zehirlenerek Ölen Ahmet Yeşildağ'ın, Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı

Zehirlenerek Ölen Ahmet Yeşildağ\'ın, Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı

Bursa'da bir kadınla imam nikahı yeğeniyle de resmi nikah kıyıp evlendikten sonra zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilen Ahmet Yeşildağ'ın davasında tutuklu sanık kalmadı.

10.12.2015 11:59  Güncelleme: 12:16

Mersin'de yaşayan Ahmet Yeşildağ'ın (70), internette tanışıp, Bursa'da birlikte yaşamaya başladığı Sevilay Saygın'a mallarını bıraktığını belirten vasiyetname hazırlayıp, onun yeğeni Derya Mızrakçı Yeşildağ (42) ile resmi nikahla evlendikten sonra ölümüyle ilgili açılan davada tutuklu sanık kalmadı. Saygın, yurt dışına çıkış yasağı konulup adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Oğlu Ali Yeşildağ'ın şikayeti üzerine açılan mezardan çıkartılan Yeşildağ'ın vücudunda aşırı miktarda morfin ve kodein maddesi bulunması üzerine açılan davada cinayet şüphesi üzerine tutuklanan kadınlardan Derya Yeşildağ ve annesi Beyhan Mızıkçı daha önce tahliye olmuştu.

Mersin'de yaşayan işçi emeklisi Ahmet Yeşildağ, 2013 yılında bir sosyal paylaşım sitesinde okey oynarken Sevilay Saygın'la tanıştı. Daha sonra telefonla da görüşmeye başlayan ikili birlikte yaşamaya karar verince, Mersin'deki evini satan Ahmet Yeşildağ, evin parasını Bursa'daki Sevilay Saygın'a gönderdi. Yeşildağ çocuklarının bu ilişkiye karşı çıkması sonucu Bursa'nın Mudanya ilçesinde yaşayan Sevilay Saygın'ın yanına gelip birlikte yaşamaya başladı.

İddiaya göre birlikteliklerinin dördüncü ayında Yeşildağ, Şanlıurfa'daki mallarını da Sevilay Saygın'a bıraktığını belirten bir de vasiyet imzaladı. Ahmet Yeşildağ, vasiyetten bir gün sonra da birlikte yaşadığı Sevilay Saygın'ın isteği üzerine, kadının yeğeni Derya Mızıkçı ile resmi nikahla evlendi. Yeşildağ, nikahının kıyıldığı 23 Mayıs 2013 gecesi evde fenalaştı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Yeşildağ yaşamını yitirdi.

Babasının ölümünü telefonla öğrenen iki oğlundan Ali Yeşildağ, doktorun normal ölüm raporu verdiği babasının mirasını Sevilay Saygın'a bıraktıktan iki gün sonra Derya Mızıkçı ile nikah yaptığı gecenin ölümünü şüpheli bulup savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Savcılık mezarı açıp, alınan parçalara otopsi yapınca, ölen Ahmet Yeşildağ'ın vücudunda zehirleyici miktarda morfin ve kodein maddesi tesbit edildi. Bunun üzerine Sevilay Saygın, Derya Mızıkçı Yeşildağ ile annesi Beyhan Mızıkçı cinayet suçlamasıyla tutuklandı. Sevilay Saygın'ın oğlu Cihan Saygın (36) ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

4 SANIK HAKKINDA DAVA AÇILDI

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Tasarlayarak adam öldürme' iddiasıyla yargılanan 3'ü kadın 4 sanık hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yapılan yargılama sırasında Sevilay Saygın'ın dışındaki 2 tutuklu kadın da tahliye edildi.

Dava ile ilgili yargılamaya devam edildi. Sevilay Saygın'ın tek tutuklu sanık olduğu duruşmada mahkeme heyeti Ahmet Yeşildağ'ın ölümüyle ilgili bilirkişinin hazırladığı raporu okudu.

Rapora göre Yeşildağ'ın ölümünün doğrudan doğruya morfinden dolayı değil, alınmış bir ilacın morfin zehirlenmesine sebep olabileceği ifade edildi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, dosyanın Adli Tıp Biyoloji İhtisas Dairesi'ne gönderilmesine, cumhuriyet savcısın da sanığın tahliye yönündeki isteğini üzerine tutuklu sanık Sevilay Saygın'ın adli kontrol altına ve yurt dışına çıkış yasağı konulması koşulu ile tahliyesine karar verdi.

Yargılama eksik evrakların beklenmesi için ileri bir tarihe ertelendi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zehirlenerek Ölen Ahmet Yeşildağ'ın, Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement