"Zamane Hatunlar" Ödüllendi - Son Dakika
Güncel

"Zamane Hatunlar" Ödüllendi

"Zamane Hatunlar" Ödüllendi

Garanti Emeklilik Sponsorluğunda, ELELE Dergisi Tarafından Düzenlenen Zamane Hatunları Yarışması Sonuçlandı.

18.10.2010 13:50

Kadınları, iş dünyasında karşılaştıkları engellere ürettikleri çözümler ve ilham verici hikâyelerini paylaşmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen

"Zamane Hatunları Yarışması"nda "Yeniden Başlamak" adlı hikayesi ile Ayşegül Güngör birinci, "Hepsi Biz Kadınların Hatası" adlı hikayesi ile Nil Çayan ikinci, "Tarımda İnternetçilik Oynayan Kız Çocuğu" adlı hikayesi ile Tülin Akın üçüncü oldu.

Birinciliği elde eden "Yeniden Başlamak" adlı hikaye, oyuncu Faik Ergin'in seslendirmesiyle izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Törende Zamane Hatunları'na ödülleri, Doğan Burda Dergi Yayıncılık İcra Kurulu Başkanı ve Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Mehmet Y. Yılmaz, PricewaterhouseCoopers Türkiye Başkanı Cansen Başaran Symes ve Garanti Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Köne tarafından takdim edildi.

İş hayatının zorluklarına kadın penceresinden bir bakış

Projenin çıkış noktasının, her geçen gün çalışma hayatında sayıları ve etkinlikleri artan kadınların iş hayatında karşılaştıkları zorlukları ya da güzel anları yine kadınların penceresinden aktarabilmek olduğunu söyleyen Garanti Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Köne, çalışan bir kadın olarak böyle bir projenin içinde olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. "Zamane Hatunları Yarışması"nın; cesaretlendirici, sorgulayıcı, bazen komik, bazen iddialı ama asla karamsar olmayan ve zamanın kadınlarını; hikâyeleriyle ilk defa bir araya getirdiğine değinen Köne, yarışmaya işinde ve hayatında fark yaratan kadınların katılım gösterdiğine dikkat çekti.

Jüri üyeleri dikkat çekti

Zamane Hatunları'nın birbirinden ilginç hikayeleri; Mehmet Y. Yılmaz, Elif Şafak, Ayşe Arman, Ayça Şen, Çiğdem Anad, Cansen Başaran Symes, Ferhan Kaya Poroy, Yasemen Köne, Çiler Yıldız, Binnur Zaimler ve Pınar Reyhan'dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Birinciye Paris seyahati ve 2000 TL tutarında ek katkı paylı bireysel emeklilik sözleşmesi

Yarışmada birinci olan Zamane Hatunu Ayşegül Güngör, Paris'e çift kişilik, 3 gece ve 4 gün seyahat ve Garanti Emeklilik'ten 2000 TL tutarında ek katkı paylı bireysel emeklilik sözleşmesi kazanırken, ikinci olan Nil Çayan, Acer Aspire One Netbook ve Garanti Emeklilik'ten 1500 TL tutarında ek katkı paylı bireysel emeklilik sözleşmesi sahibi oldu. Üçüncü Tülin Akın ise Çeşme Sheraton Hotel'de çift kişilik, 2 gece 3 gün HD SPA tatili ve yine Garanti Emeklilik'ten 1000 TL tutarında ek katkı paylı bireysel emeklilik sözleşmesi kazandı.

Yasemen Köne, Elele Dergisi ile birlikte uzun soluklu bir projeye imza attıklarını, ilk yılında yarışmaya olan katılım ve ilginin kendilerini heyecanlandırdığını söyleyerek, önümüzdeki yıllarda da Zamane Hatunları Yarışması'nın düzenleneceğini belirterek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Zamane Hatunlar' Ödüllendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement