Zabıta'dan Aşti'de Bayram Denetimi - Son Dakika
Güncel

Zabıta'dan Aşti'de Bayram Denetimi

Zabıta\'dan Aşti\'de Bayram Denetimi

Aşti'de Bulunan Lokanta, Pastane, Büfe Gibi Gıda Satış ve İmalat Yerlerini Denetliyen Zabıta Ekipleri, Firmalarının Bilet Satış Yazıhaneleri ve Otobüs Bagaj Kontrollerini de Yaptı

11.11.2010 14:20

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, AŞTİ'de bayram öncesi denetimlerini artırdı. Kurban Bayramı nedeniyle şimdiden günde yaklaşık 450 bin kişinin giriş-çıkış yaptığı AŞTİ'de, vatandaşların huzur ve güven içerisinde yolculuklarını

gerçekleştirebilmeleri için denetimler aralıksız sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı AŞTİ Zabıta Denetim Merkez Amirliği tarafından yapılan denetimlerde AŞTİ'de bulunan lokanta, pastane, büfe gibi gıda satış ve imalat yerleri denetlenirken, otobüs firmalarının bilet satış yazıhaneleri ve otobüslerin bagaj kontrolleri de yapıldı.

Bayram nedeniyle AŞTİ'de yoğunluğun arttığını belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, "Vatandaşların huzur ve güvenliği için zabıta ekiplerimiz tarafından AŞTİ, 24 saat vardiya halinde kesintisiz olarak denetleniyor" diye konuştu.

-AŞTİ'DE SIKI DENETİM

Başkent'in giriş-çıkış noktası olan Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nin (AŞTİ) genel temizlik yönünden de denetlendiğini belirten Mehmet Ercan lokanta, büfe, pastane gibi gıda imalathane ve satış yerlerinde çalışanların sağlık karnelerinin kontrol edildiğini, işletmelerin hijyen yönünden de kontrol edildiğini söyledi.

Başkentlilerin ve Ankara'ya ziyarete gelen konukların rahat ve güven içerisine AŞTİ'den geçebilmeleri için açıkta gıda satılmaması, gıdaların tazeliği, genel temizlik kurallarına uyulması, iş önlüğü kullanılması gibi konularda işletmelere uyarılarda bulunduklarını da belirten Ercan, vatandaşların sağlığı için gerekli denetimlerin yapıldığını anlattı.

-KORSAN SATIŞLARA İZİN YOK

Bayramda artan şehirlerarası yolculuk nedeniyle korsan araç ve usulsüz bilet satışının engellenmesi için de denetimlerin artırıldığını belirten Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, firmaların bilet satış yerlerinin, otobüs bagajlarının sürekli denetlenerek, bagaj fişlerine bakıldığını ve servis araçlarının da kontrol edildiğini söyledi.

Denetimlerin bayram süresince devam edeceğini belirten Ercan, vatandaşların şikayetlerini Alo 153 No'lu Mavi masa hattına bildirebileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zabıta'dan Aşti'de Bayram Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement