CHP Ardahan Milletvekili Öğüt, Helal Et İçin Savaşıyor - Son Dakika
Güncel

CHP Ardahan Milletvekili Öğüt, Helal Et İçin Savaşıyor

CHP Ardahan Milletvekili Öğüt, Helal Et İçin Savaşıyor

CHP Ardahan Milletvekili Öğüt, domuz yağı ile yapılan yem ile beslendiği için dini açıdan sakıncalı olan ithal hayvan ve ete karşı savaş açtı.

16.10.2013 04:26  Güncelleme: 08:34

CHP Ardahan milletvekili, Gebzeli işadamı ve Kocaeli Büyükşehir belediye başkanlığı için adı tartışılan Ensar Öğüt, hem domuz yağı ile yapılan yem ile beslendiği için dini açıdan sakıncalı olduğunu ve köylüyü zarara uğrattığını ileri sürdüğü ithal hayvan ve ete karşı savaş açtı. Öğüt, kampanyayı ise, Kocaeli'den başlattı. Bayram süresi ve sonrasında ülke çapında tam 1 milyon el ilanı dağıtacaklarını söyledi.

Tatili tercih etmeyen ve bayramda çalışmayı İlk olarak bölgenin en büyük kurban pazarında tek tek hayvan barınaklarını gezen ve hayvan satıcılarına bizzat el ilanı veren Öğüt, arife günü de Körfez ve Derince pazarlarlarını dolaşarak el ilanı dağıttı ve dağıttırdı. Tatili değil, bayramda çalışmayı tercih eden, Kocaeli'deki tüm hayvan pazarlarını dolaşacağını da ifade eden Öğüt, gerek bayram gerek bayram sonrası tüm illerde vatandaşlara ulaşacağını söyledi.

Öğüt, dağıttığı el ilanlarında, "Domuz yağı ve sakatatından yapılan yemle beslenen ithal hayvan etini yemeyelim. İnancımıza göre sağlı yerli hayvan eti yiyelim. Köylümüze destek verelim.ithal et getirdiler köylümüzü batırdılar" görüşüne yer verdi.

Hayvan satıcıları ve alıcılarına kampanyasını anlatan öğüt, oldukça ilgi gördü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel CHP Ardahan Milletvekili Öğüt, Helal Et İçin Savaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement