Vali Cirit: Yusufeli Barajı Türkiye'nin En Yüksek Barajı Olacak - Son Dakika
Güncel

Vali Cirit: Yusufeli Barajı Türkiye'nin En Yüksek Barajı Olacak

Vali Cirit: Yusufeli Barajı Türkiye\'nin En Yüksek Barajı Olacak

Artvin Valisi Cirit: "Yusufeli Barajı tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı olarak ciddi bir payla enerji üretimine entegre olacaktır"

15.01.2014 11:46  Güncelleme: 10:08

Artvin Valisi Kemal Cirit, Yusufeli Barajı tamamlandığında, Türkiye'nin en yüksek barajı olarak ciddi bir payla enerji üretimine entegre olacağını söyledi.

Cirit başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Yusufeli Barajı ve HES" konulu toplantıya Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, DSİ 26. Bölge Müdürü Muammer Keleş, Orman Bölge Müdürü Salih Akbaş ve diğer ilgililer katıldı.

Yusufeli Barajı ile ilgili çalışmaların 1970'li yıllardan bugüne kadar devam ettiğini belirten Cirit, "Yusufeli'nde yürütülen çalışmalar, ülkemizin o yıllardaki enerji politikası kapsamında önemli bir açılım noktası olan çalışmalar bütünüdür" dedi.

Cirit, Yeniden Yerleşim Eylem Planı ile ilgili belli bir aşamaya gelen projenin DSİ koordinasyonunda 2000'li yıllarda yeniden yapılandırıldığını ve raporlaştırıldığını, 2006 yılında ise yayımlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yusufeli Barajı tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı olarak ciddi bir payla enerji üretimine entegre olacaktır. Barajın inşaat seviyesi yüzde 18'lere ulaştı. Yusufeli'nin yeni yerleşim alanı ve hak sahipliği hususu ile İskan Kanunu'nda olan değişiklik talepleri başta olmak üzere diğer sorunların tespit, öneri ve çözümü ile ilgili çalışmalara hız verildi. Belli aralıklarla sonuç odaklı çalışmalar yürüteceğiz."

Kaymakam Dereci ise katılımcılara, baraj ve yeni ilçe merkezine ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında bilgi sundu. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Cirit: Yusufeli Barajı Türkiye'nin En Yüksek Barajı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement