Yürüyüşte Polis Müdahalesiyle Yaralanan Güven Boğa'ya Dava Açıldı - Son Dakika
Güncel

Yürüyüşte Polis Müdahalesiyle Yaralanan Güven Boğa'ya Dava Açıldı

Yürüyüşte Polis Müdahalesiyle Yaralanan Güven Boğa\'ya Dava Açıldı

Adana'da yapılan yürüyüşte polis müdahalesiyle yaralanan CHP'li Seyhan Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Güven Boğa hakkında dava açıldı.

04.02.2015 14:23  Güncelleme: 18:45

Adana'da, 17-25 Aralık operasyonlarıyla ilgili yapılan yürüyüşte polis müdahalesiyle yaralanan CHP'li Seyhan Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Güven Boğa hakkında, polise direndiği ve yasayı ihlal ettiği iddiasıyla 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki İnönü Parkı'nda 26 Aralık 2013'te toplanan KESK, Türk Tabipler Birliği ve TMMOB üyesi yaklaşık 300 kişi, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle hükümeti protesto etmek için 500 metre uzaklıktaki Atatürk Parkı'na yürümek istedi. Ancak yürüyüşe izin vermeyen polis, ısrar eden eylemcilere biber gazı ve su sıkarak müdahale etti. Çıkan olaylarda 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. O dönem Eğitim-Sen üyesi olan biyoloji öğretmeni Güven Boğa, yaralandığını belirterek Cumhuriyet Savcılığı'na başvurup polisler hakkında şikayetçi oldu. Darp raporunu vücudunda oluşan morlukları gösteren Güven Boğa, polis müdahalesini kınadı.

SORUŞTURMAYI KINADI

Polisler hakkında yaptığı şikayete takipsizlik veren Adana Cumhuriyet Savcılığı'nın kararını bir üst makam olan Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi'nde yerinde bulunca bireysel olarak Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun sonucunu bekleyen Güven Boğa hakkında, 'Görevi yaptırmamak için direnme' ve '2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etme' suçlamasıyla 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

30 Nisan'da Adana 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak olan Güven Boğa'ya destek vermek için KESK, DİSK, TMMOB üyeleri Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde toplandı. Slogan atarak İnönü Parkı'na kadar yürüyen grup adına konuşan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, "O dönem sendika üyemiz olan Güven Boğa'yı darp eden polislere takipsizlik kararı verilirken, yürüyüşte yaralanan arkadaşımıza dava açılmasını kınıyoruz" dedi. Güven Boğa'nın da aralarında bulunduğu göstericiler, bir süre daha slogan atıp dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yürüyüşte Polis Müdahalesiyle Yaralanan Güven Boğa'ya Dava Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement