Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos, Makedonya'da - Son Dakika
Güncel

Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos, Makedonya'da

Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos, Makedonya\'da

Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos, Makedonya'da Başbakan Gruevski ve muhalefetteki siyasi parti liderleri ile görüştü.

20.02.2014 19:35  Güncelleme: 19:51

Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki temasları kapsamında, Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Başbakan Nikola Gruevski, Başbakan Yardımcısı Fatmir Besimi ve muhalefetteki siyasi parti liderleri ile ayrı ayrı bir araya geldi.

Görüşmeler, başında görüntü alınmasının ardından basına kapalı olarak yapıldı.

Üsküp'teki temaslarını tamamladıktan sonra Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Venizelos, Makedonya'daki temaslarını değerlendirdi.

Makedonyalı siyasi liderlerle yaptığı görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini belirten Venizelos, ziyaretini aynı zamanda AB dönem başkanı olarak yaptığını hatırlatarak, Makedonya'nın AB ve NATO üyeliğinin bölgenin istikrarı açısından önemli olduğunu söyledi.

Venizelos ayrıca, ülkesinin, Makedonya ile işbirliğine her zaman açık olduğu ifade etti.

-Venizelos'a tepki-

Bu arada, Yunanistan ile Makedonya arasındaki isim sorunu nedeniyle, Venizelos bir grup Makedonyalı tarafından protesto edildi.

Yunanistan'ı isim sorunu nedeniyle Makedonya'nın AB ve NATO üyeliklerine engel olmakla suçlayan bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, Başbakanlık binası önünde eylem düzenledi.

Üzerinde "Burası Makedonya", "Yunan milliyetçiliğini durdurun", "FYROM'a hayır, Makedonya'ya evet" yazılı dövizler taşıyan göstericiler, Venizelos'a tepki gösterdi. - Üsküp

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos, Makedonya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement