Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos, Makedonya'da - Son Dakika
Güncel

Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos, Makedonya'da

Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos, Makedonya\'da

Venizelos, Makedonyalı mevkidaşı Popovski ile yapacağı ortak basın toplantısına katılmadı Popovski: "Muhtemelen, arka planı (Makedonya Cumhuriyeti ibaresini) beğenmediği için basın toplantısında yer almadı"

20.02.2014 13:55

Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos,  Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Popovski ile yapacağı ortak basın toplantısına iştirak etmedi.

Venizelos, mevkidaşı Popovski ile Dışişleri Bakanlığı binasında bir araya geldi.

Basına kapalı görüşmenin ardından Venizelos, yapılması planlanan ortak basın toplantısına katılmayarak bakanlıktan ayrıldı.

Popovski ise tek başına gerçekleştirdiği basın toplantısında, gazetecilerin, konuk bakanın görüşmeye ilişkin herhangi bir değerlendirmede bulunmadan bakanlıktan ayrılmasına yönelik sorusu üzerine, "Muhtemelen, arka planı (Makedonya Cumhuriyeti ibaresini) beğenmediği için basın toplantısında yer almadı" dedi.

Bir başka soruyu cevaplarken Popovski, Yunanistan'ın, AB dönem başkanlığı görevini üstlendiğini, bu dönemin, iki ülke arasındaki sorunların çözümü için bir fırsat olabileceğini söyledi.

Popovski, ayrıca iki ülkenin başta ticaret olmak üzere bir çok farklı alanda işbirliği yapabileceğini belirterek, AB ve NATO üyeliklerinin, Yunanistan'ın olduğu kadar Makedonya'nın da çıkarına olduğunu kaydetti.

Bu arada, Yunanistan ve Makedonya arasında "isim sorunu" bulunuyor. Yunanistan, kendi topraklarında Makedonya adında bir bölge bulunduğu gerekçesiyle komşusunun bu ismi kullanmasına karşı çıkıyor ve Makedonya devletinin AB ve NATO üyeliğini bloke ediyor. - Üsküp

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos, Makedonya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement