Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos, Bosna Hersek'te - Son Dakika
Güncel

Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos, Bosna Hersek'te

Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos, Bosna Hersek\'te

Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, "Bosna Hersek'in istikrar ve bütünlüğünü korumak son derece önemli." dedi.

19.02.2014 15:31  Güncelleme: 15:33

Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, "Bosna Hersek'in istikrar ve bütünlüğünü korumak son derece önemli" dedi.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya'yı makamında ziyaret eden Venizelos, ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, görüşmeden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bosna Hersekli mevkidaşı Lagumciya'nın daha önce Yunanistan'ı ziyaret ettiğini hatırlatan Venizelos, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin iyi olduğunu ve Yunanistan'ın AB üyelik sürecinde her zaman Bosna Hersek'e yardıma hazır olduğunu belirtti.

Venizelos, Bosna Hersek'te son günlerde yaşanan protestolara da değinerek, şunları kaydetti:

''Bosna Hersek'in istikrar ve bütünlüğünü korumak son derece önemli. Mevcut sorunlar, anayasal düzenden, ekonomik ve toplumsal ihtiyaçlardan kaynaklanan sorunlardır. Bugünkü temaslarımda gördüm ki siyasi liderler sorumluluklarının farkındalar. Buraya gelme nedenim tavsiyelerde bulunmak ya da baskı yapmak değil. Sadece durumu yerinde görüp, Avrupa Konseyi'ndeki meslektaşlarıma aktarmak niyetindeyim. Bu ülkenin kaderi, kendi halkının elindedir.''

-"Vatandaşların sesini duymalıyız"

Lagumciya da AB üyelik sürecinde Bosna Hersek'e verdiği destek dolayısıyla Venizelos'a teşekkür etti.

Bosna Hersek'in, AB aday ülke statüsü almadan ve İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nı imzalamadan, katılım müzakerelerine başlayamayacağının bilincinde olduklarını dile getiren Lagumciya, "Ancak AB, bunlardan birinin gerçekleşmesini hızlandırarak, ekonomik ve sosyal reformların uygulanması, özellikle hukukun üstünlüğü, adalet, yolsuzluk ve organize suçla mücadele konularında yardım edilebilir'' diye konuştu.

Lagumciya, ülkesindeki barış ortamının korunmasının önemine de işaret ederek, ''Aynı zamanda, bu ülkenin kurumlarını korumalı, gerek bireysel gerekse kurumsal anlamda güvenliği sağlamalıyız. Ancak, aynı zamanda da son yaşanan olayları göz önünde bulundurarak sorunu olan vatandaşlarımızın sesini duymalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Venizelos, Saraybosna'daki temasları kapsamında, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyinin üyeleri Bakir İzzetbegoviç ve Neboyşa Radmanoviç ile Başbakan Vyekoslav Bevada'yla da görüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos, Bosna Hersek'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement