Yunanistan'da Türkler sandık başına gitti - - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'da Türkler sandık başına gitti -

Yunanistan'da yaşayan Türkler, cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmak için sandık başına gitti.

02.08.2014 16:30

Yunanistan'da yaşayan Türkler, cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmak için sandık başına gitti.

Türk vatandaşlarına, ilk kez cumhurbaşkanını belirlemek için bulundukları ülkelerde oy verme hakkı tanınan seçim kapsamında, Türkiye'nin Atina-Pire, Selanik, Gümülcine ve Rodos temsilciliklerinde oy verme işlemi saat 08.00'de başladı.

Seçmenler, 2-3 Ağustos'ta başkonsolosluk binalarında kendisi için belirlenen günde, seçim komisyonu üyeleri ve konsolosluk görevliler denetiminde 08.00-17.00 saatlerinde oy kullanabilecek.

Yunanistan'da, Atina-Pire Başkonsolosluğu'nda 9 bin 61 kayıtlı kişiden 110'unun, Selanik'te 600 kişiden 43'ünün, Gümülcine'de 259 kişiden 2'sinin, Rodos'ta ise 300 kişiden 160'ının seçim için beyanda bulunduğu öğrenildi.

Yurt dışındaki vatandaşların oy kullanabilmesi için yurt dışı seçmen kütüklerinde güncel adres ve bilgilerinin kayıtlı bulunması ve oy kullanacağını önceden bildirmiş olması gerekiyor.

Konsolosluklardaki seçim görevlileri, dış temsilciliklerde sadece önceden yapılan başvuru üzerine belirlenen günde oy kullanılabileceğini belirterek, seçmenlerin kendileri için belirlenen günü YSK'nın internet sitesinden görebileceğini, randevusu olmayan ya da herhangi bir nedenden oy kullanmayan seçmenlerin ise 10 Ağustos'a kadar gümrük kapılarında oy verebileceğini bildirdi

-Seçmenler uygulamadan memnun-

Atina-Pire Başkonsolosluğunda kurulan seçim sandıklarında oy kullanmaya gelen vatandaşlar, AA muhabirine yaptıkları açıklamalarda, yurt dışında ilk kez uygulanan oy verme işleminden son derece memnun olduklarını belirterek, seçimin Türkiye'ye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Atina'da yaşayan Panayiotis Papadopulos, uygulamanın çok daha önceden başlatılmış olması gerektiğini belirterek, "Çünkü yurt dışında kalan biz Türk vatandaşları, bu hakkımızı maalesef bugüne kadar kullanamadık, Türkiye'ye gitmek zor oluyor, işlerimizi bırakamıyoruz. Seçimlerin bugün bu şekilde yapılmasını ben takdirle karşılıyorum ve devam etmesini diliyorum, Bütün adaylara başarılar diliyorum. Kim çıkarsa memleketimize hayırlı olsun. Bizim kalbimiz vatanımızda, burada misafiriz" dedi.

Ayşe Ferdiel, yurt dışında ilk defa oy kullandığını ifade ederek, "Türkiye dışında yaşayan vatandaşlara çok güzel bir fırsat, o yüzden çok mutluyum. Çünkü yıllardır öyle bir fırsatım olmamıştı. Bize bu olanağı tanıdıkları için bütün yetkililere teşekkür ediyorum. Konsoloslukta oy kullanabilmek çok rahat. İnşallah hepimiz için çok hayırlı olacak" dedi.

Yaşamını Atina'da sürdüren Katia Papadopulu, bugüne kadar yurt dışında yaşayan vatandaşların oy kullanma haklarından hep mahrum kaldığın belirterek, "Bu uygulama gördüğüm kadarıyla gayet başarılı oldu. İnşallah bundan sonra genel seçimler için de devam eder" diye konuştu.

Fotis İoannidis ise vatandaşlık vazifesini yerine getirmek için oy kullanmaya geldiğini belirterek, ilk kez yapılan uygulamanın Türkiye için hayırlı olması dileğinde bulunurken, Türk vatandaşlığına sekiz ay önce geçtiğini belirten Takis İliyadis, "Konsolosluk binalarında uygulanan randevu alma sistemi çok iyi bir uygulama. Her şey gayet iyi şekilde düzenlenmiş, ümit ederim katılım oranı büyük olur" diye konuştu.

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından oylar diplomatik kuryeler ve parti temsilcileri nezaretinde sayılmak üzere Türkiye'ye gönderilecek.

Yunanistan\'da Türkler sandık başına gitti -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'da Türkler sandık başına gitti - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement