Yunanistan'da Açlık Grevindeki Nikos Romanos'un Durumu - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'da Açlık Grevindeki Nikos Romanos'un Durumu

Yunanistan\'da Açlık Grevindeki Nikos Romanos\'un Durumu

Romanos'un babası Yorgo Romanos, Başbakan Samaras ile görüştü.

08.12.2014 23:08

Yunanistan'ın başkenti Atina'da tutuklu bulunduğu hapishanede "eğitim hakkının elinden alınmasını" protesto ederek açlık grevi yapan Nikos Romanos'un (21) babası Yorgo Romanos, Başbakan Antonis Samaras ile görüştü.

Görüşmeden sonra basına açıklamalarda bulunan baba Romanos, "Soruna şimdilik çözüm bulunmadı, sanıyorum konu tekrar gündeme gelecek ve umarım bir çözüm bulunacak. Bir baba olarak çocuğumun talebine çözüm bulunmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Oğlu Nikos Romanos'un sağlık durumuna da değinen Yorgo Romanos, oğlunun sağlık durumunun kritik bir aşamada bulunduğunu ve her geçen gün "ölüme yaklaştığını" belirtti.

Yunan basınına yansıyan haberlere göre Başbakan Samaras'ın Romanos'a "Bir veli olarak çocuğunuzun sağlığı için endişenizi paylaşıyorum ama kuvvetler ayrılığına saygı gösteren bir Başbakan olarak hiçbir şekilde adalete müdahale edemem" dediği kaydedildi.

Romanos, devamında ana muhalefet partisi Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras ile bir araya geldi. Çipras, "İnsan hayatının en yüce değer olduğu" yönünde açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Haralambos Athanasiu ise gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Yunanistan'daki hukuk çerçevesinin Avrupa'da en ilerici ve çağdaş olduğunu belirterek, hükümetin adalete müdahale etmediğini söyledi.

Bu arada Nikos Romanos'un avukatı Frangiskos Ragusis, müvekkilinin elektronik bilezik takmasını kabul ettiğini kaydetti. Ragusis, "hiçbir şekilde adaletin itibarına darbe vuracak bir müdahale arzu etmediklerini" kaydetti.

Nikos Romanos kimdir

Varlıklı ve entelektüel bir aileden gelen Romanos, 6 Aralık 2008'de Atina'nın Eksarhia Meydanı'nda en yakın arkadaşı Aleksis Grigoropulos'un (16) polis kurşunu sonucunda yaşamını yitirmesinin ardından özel okulu terk ederek devlet okuluna geçti. Başarılı bir öğrenci olan Romanos, devamında evini de terk ederek kendini "hükümet karşıtı" olarak tanımladı.

2013 Şubat'ta Yunanistan'ın kuzeyinde bulunan Kozani kentinde bir bankaya düzenlediği soygundan dolayı tutuklandı ve 15 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum edildi. Romanos, mahkumiyeti ardında Atina Üniversitesi İşletme Fakültesi sınavlarında başarılı oldu ancak Adalet Bakanlığı tarafından verilen para ödülü ve plaketi "prensiplerine uymadığı" gerekçesiyle reddetti.

Romanos, eğitim özgürlüğü istediği gerekçesiyle 9 Kasım'da açlık grevine başladı, sağlık durumu giderek ağırlaştığı için hastahaneye kaldırıldı. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'da Açlık Grevindeki Nikos Romanos'un Durumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement