Yunanistan'da 40 Aile, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı'ndan Çocuklarını Evlat... - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'da 40 Aile, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı'ndan Çocuklarını Evlat...

Yunanistan\'da 40 Aile, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı\'ndan Çocuklarını Evlat...

Yunanistan'da ekonomik kriz nedeniyle zor durumda kalan 40 aile, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Başbakan Antonis Samaras ve Meclis Başkanı Evangelos Meymarakis’e birer mektup göndererek, çocuklarına bakamadıkları gerekçesiyle evlat edinmelerini istedi.

26.12.2013 15:31

Yunanistan'da ekonomik kriz nedeniyle zor durumda kalan 40 aile, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Başbakan Antonis Samaras ve Meclis Başkanı Evangelos Meymarakis'e birer mektup göndererek, çocuklarına bakamadıkları gerekçesiyle evlat edinmelerini istedi.

Volos bölgesindeki Almiro kasabasında her birinin üçer çocuğu bulunan aileler, evlat edinme belgeleri içeren 40 adet dosya ile gönderdikleri mektupta, "görülmemiş ekonomik kriz ve özellikle son dönemde hükümetin çok çocuklu ailelere olan haksız uygulamaları nedeniyle yoksulluk ve sefalete sürüklendiklerini" belirterek, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı'ndan geçici olarak 120 çocuğun velayetini üstlenmelerini talep etti.

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, çocuklarını evlatlık verme kararını "aklı başında olarak" aldıklarını ve bununla ilgili gerekli yasal tüm belgeleri hazırladıklarını belirten aileler, "Ekonomik krize rağmen, devletin bütçesinden yapılan yardımların en yüce yöneticiyi (Cumhurbaşkanı), hükümetin bütün üyeleri ve tüm meclis üyelerini tatmin edici düzeyde desteklediğini bildiğimiz için, içimiz yanarak da olsa, belirsiz bir süre için çocuklarımızın velayetini üstlenmenizi talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

Almiro'daki Çok Çocuklu Aileler Derneği Sekreteri Sofia Çelya, hükümetin çok çocuklu ailelere yapılan devlet yardımlarını kısıtlamasıyla ailelerin çocukların eğitim ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma düştüklerini belirterek, yapılan hareketin hükümetin dikkatini çekmeye yönelik sembolik bir hareket olduğunu söyledi.

Yunan hükümeti, IMF, Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Komisyonu'ndan oluşan Troyka ile varılan mali yardım anlaşmaları uyarınca daha önce üç çocuklu ailelere iki ayda bir ödenen devlet yardımlarını önemli oranda azaltmış ve her aileye çocuk başına yılda bir verilen 500 avroluk yardımın verilmesi için de katı kriterler getirmişti. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'da 40 Aile, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı'ndan Çocuklarını Evlat... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement