Yüksek Müzakere Komitesi'nden Ramazan'da Ülke Genelinde Ateşkes Önerisi - Son Dakika
Güncel

Yüksek Müzakere Komitesi'nden Ramazan'da Ülke Genelinde Ateşkes Önerisi

Yüksek Müzakere Komitesi\'nden Ramazan\'da Ülke Genelinde Ateşkes Önerisi

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Yüksek Müzakere Komitesi, Ramazan boyunca tüm Suriye çapında ateşkes uygulanmasını önerdi.

01.06.2016 21:27

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Yüksek Müzakere Komitesi (HNC), Ramazan ayında ülke çapında ateşkes uygulanması için öneride bulundu. HNC sözcüsü Basma Kodmani, teklifin silahlı gruplar tarafından da desteklendiğini ifade etti.

TEKLİF BM GENEL SEKRETERİ'NE İLETİLDİ

Heyetin sözcüsü Basma Kodmani yaptığı açıklamada, komitenin koordinatörü Riyad Hicab'ın teklifi Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a bir mektupla ilettiğini açıkladı.

KODMANİ: RAMAZAN BOYUNCA SAYGI GÖSTERİLECEK BİR ATEŞKES OLMASI GEREKTİĞİNİ BİLİYORUZ

Kodmani, "Ban Ki-mun'a yazılan mektup bir ateşkes önermekte. Tüm ülke çapında, Ramazan ayı boyunca saygı gösterilecek bir ateşkes olması gerektiğini biliyoruz" dedi.

"SİLAHLI GRUPLAR, TEKLİFİ DESTEKLİYOR"

Kodmani, "Gelecek hafta başlayacak Ramazan ayı Cenevre'deki barış görüşmelerine dönmemiz için doğru koşulları, doğru atmosferi oluşturmaya başlayacaktır. HNC'nin niyeti budur" ifadelerini kullandı. Kodmani ayrıca silahlı grupların teklifi desteklediğini, rejimin ateşkese uyması halinde muhalefetin de bunu yapacağını belirtti.

SÖZCÜ DOĞRULADI

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın sözcülerinden biri de teklifi doğruladı, teklifin başını ABD ve Rusya'nın çektiği Uluslararası Suriye Destek Grubu tarafından tartışılmakta olduğunu söyledi.

SÖZCÜ: SAHADAKİ ÇATIŞMALARI AZALTACAK HER TÜRLÜ DÜŞÜNCE MEMNUNİYETLE KARŞILANIR

Sözcü "Sahadaki çatışmaları azaltacak her türlü düşünce, özellikle kutsal Ramazan ayı boyunca, memnuniyetle karşılanır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Karar.com

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yüksek Müzakere Komitesi'nden Ramazan'da Ülke Genelinde Ateşkes Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • yeni reis: bizim reis da yapsaydi ateskesi ramazan hatirasi hani bir oturuste bir sureyi bitirecek talasina mi cocuklari abd de okur askeri mi var sanki zorla silah altina alirsan...zorla savastirirsin tabiki sonra vatan millet edebiyati... 0 0 Yanıtla

Advertisement