Yrd. Doç. Dr. Tufan Erhürman'ın Yeni Kitabı KKTC İdari Yargılama Hukuku Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yrd. Doç. Dr. Tufan Erhürman'ın Yeni Kitabı KKTC İdari Yargılama Hukuku Çıktı

Yrd. Doç. Dr. Tufan Erhürman\'ın Yeni Kitabı KKTC İdari Yargılama Hukuku Çıktı

KKTC İdari Yargılama Hukuku'nu Türk ve İngiliz hukuk sistemleriyle karşılaştırmalı bir biçimde inceleyen kitap, Işık Kitabevi tarafından yayınlandı.

17.02.2012 00:40

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin önemli hukukçu ve düşünürlerinden biri olan Yrd. Doç. Dr. Tufan Erhürman'ın, hukuk sistemimizdeki önemli bir boşluğu dolduracak eseri yayınlandı.

Yrd. Doç. Dr. Tufan Erhürman'ın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde idari yargıyı ve idari yargılama usulünü konu alan çalışması, bu alanda daha önce herhangi bir çalışma yapılmamış olması nedeniyle ayrı bir önem arz ediyor.

Yurttaşların, açacakları idari davalar aracılığıyla idarenin işlem, karar ve ihmallerinin denetlenmesi sürecine katılmak suretiyle hukuk devletinin gerçekleştirilmesine katkıda bulunma olanaklarını ele alan kitap, bu yönüyle, hukukun üstünlüğü ilkesinin KKTC'de hâkim kılınması açısından da yeni açılımlar getiriyor.

Kıbrıs Cumhuriyeti Yüksek Anayasa Mahkemesi, KTFD ve KKTC Yüksek İdare Mahkemesi ve TC Danıştay kararlarından örneklerle zenginleştirilen 710 sayfalık kitap, uygulamacılar açısından da önemli bir kaynak teşkil ediyor. Bu arada doktrine yapılan atıflar da, KKTC İdari Yargılama Hukuku'nun eleştirel bir gözle değerlendirilmesine ve gelişim olanaklarının araştırılmasına katkıda bulunuyor.

Eserin önsözünde "Kıbrıs Türk idari yargılama hukukunun bugün, Kıbrıs Cumhuriyeti Yüksek Anayasa Mahkemesi, Kıbrıs Türk Federe Devleti Yüksek İdare Mahkemesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yüksek İdare Mahkemesi kararlarından oluşan, son derece zengin bir içtihat külliyatına sahip olduğu"nu söyleyen yazar, bu külliyatın "KKTC idari yargılama hukukunun, etkisi altında bulunduğu İngiliz ve Türk hukuk sistemlerinden ayrı ve özgün bir sistem olarak ortaya çıktığını" kanıtladığını ortaya koyuyor.

Yrd. Doç. Dr. Erhürman'ın KKTC İdari Yargılama Hukuku adlı kitabı, bu özgün hukuk sisteminin ayrıntılı ve sistematik bir incelemesini okuyucuyla buluşturmak suretiyle, KKTC hukukuna ve hukukçularına önemli bir katkı sağlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yrd. Doç. Dr. Tufan Erhürman'ın Yeni Kitabı KKTC İdari Yargılama Hukuku Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement