Yozgat - Atatürk Ölümünün 72.´Ncı Yılında Yozgat´Ta Anıldı - Son Dakika
Güncel

Yozgat - Atatürk Ölümünün 72.´Ncı Yılında Yozgat´Ta Anıldı

Yozgat - Atatürk Ölümünün 72.´Ncı Yılında Yozgat´Ta Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Ebediyete İntikalinin 72. Yılı Nedeniyle Başkentte ve Yozgat'ta da Düzenlenen Törenle Anıldı.

10.11.2010 14:44

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 72. yılı nedeniyle başkentte ve Yozgat'ta da düzenlenen törenle anıldı.

Atatürk'ün ölüm yıldönümü, Başkent'tin Ulus meydanında Vali Alaaddin Yüksel'in de katılımı sonucu askeri törenle anıldı. Atatürk heykeline çelenk konulmasının ardından saat 09.05' sirenler çalarken, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Yurdun her yerinde olduğu gibi Yozgat'ta anma programı, Vali Vekili Nurullah Aktaş'ın Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Çelenklerin anıta konulmasından sonra saat 09.05'de sirenlerin çalmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhuriyet Alanı'nda yapılan anma programı sona erdi.

Yozgat Kültür Müdürlüğü salonunda devam eden anma programında ise Atatürk konulu şiirler okunup, hayatıyla ilgili konuşmalar yapıldı. Bozok Üniversitesi tarafından da Atatürk'ün kişiliği konulu konferans düzenlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat - Atatürk Ölümünün 72.´Ncı Yılında Yozgat´Ta Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement