Yönetim Bilimci Peter Drucker'ın Öğretileri Türk Yöneticilerle Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Yönetim Bilimci Peter Drucker'ın Öğretileri Türk Yöneticilerle Buluşacak

Yönetim Bilimci Peter Drucker\'ın Öğretileri Türk Yöneticilerle Buluşacak

Drucker öğretileri, BüSem ve HumanGroup işbirliğiyle Bahçeşehir Üniversitesi'nde "Drucker Yönetim Akademisi" isimiyle hayat bulacak.

09.01.2014 17:11

Dünyaca ünlü yönetim bilimci Peter F. Drucker'ın ortaya koyduğu öğretiler, Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BüSem) ve HumanGroup işbirliğiyle "Drucker Yönetim Akademisi"nde Türk yöneticilerle buluşacak.

Akademinin tanıtımı dolayısıyla Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş yerleşkesinde düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Şenay Yalçın, Drucker Yönetim Akademisi'nin, gerçek hayattan ilham alan bir girişim olması nedeniyle üniversitenin vizyonuyla örtüştüğünü söyledi.

Yalçın, Bahçeşehir Üniversitesi'nin, bir üniversitenin sahip olması gereken teorik donanımın yanı sıra hayattan kopmayan bir kurum olduğunu belirterek, "Hayatın dilini, başta öğrencilerimiz olmak üzere Bahçeşehir eğitim kurumlarında eğitim alan herkese aktarmak öncelikli amaçlarımız arasında yer alıyor. Bahçeşehir Üniversitesi'nin yaşam boyu eğitime açılan yüzü olan BüSem ve HumanGroup işbirliğiyle hayata geçecek Drucker Yönetim Akademisi, gerçek hayattan feyz alan bir girişim olması nedeniyle üniversitemizin vizyonuyla doğrudan örtüşen bir nitelik taşıyor" diye konuştu.

HumanGroup Genel Müdürü Gaye Özcan da The Drucker Institute'un Türkiye temsilciliği olarak son bir yıldır Türk iş dünyasıyla Peter F. Drucker'in felsefe ve öğretilerini buluşturduklarını anlattı.

Drucker Yönetim Akademisi konusunda Bahçeşehir Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin, Türkiye'de modern yönetim biliminin gelişmesine katkı sunacağına inandıklarını ifade eden Özcan şöyle konuştu:

"Drucker Management Path programına Türkiye'deki şirketlerin gösterdiği ilgi, Drucker Yönetim Akademisi'nin hayata geçirilmesinde önemli rol oynadı. Bahçeşehir Üniversitesi, kurumsal hayatla akademik hayatı buluşturan vizyonu, yenilikçiliği ve akademik yaklaşımlarıyla kendimize yakın bulduğumuz bir kurum" ifadelerini kullandı.

The Drucker Institute'ye bağlı olarak tüm dünyada yerel ortaklarıyla Drucker Management Path eğitimlerini sunan The Center for Great Management Başkanı Ryan Forsthoff ise "Peter F. Drucker'ın Yönetim Felsefesini Anlamak" başlıklı sunum yaptı.

Eğitimler 15 Şubat'ta başlayacak

Drucker Yönetim Akademisi'nin ilk programı "Drucker'ın Yönetim Yolu Sertifika Programı" olacak. 15 Şubat'ta başlayacak program kapsamında eğitimler Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş yerleşkesinde verilecek. 20 kişilik sınıflarda yapılacak eğitimler, 5 hafta sonu boyunca toplam 10 gün ve 60 saatten oluşacak.

Eğitimleri, Drucker Management Path Eğitici Sertifikasına sahip fasilitatörler verecek. Programı bitirenler, Drucker Yönetim Akademisi'ni başarıyla tamamladıklarını belgeleyen, The Drucker Institute, Bahçeşehir Üniversitesi, The Center for Great Management, BüSem ve HumanGroup imzalı sertifika alacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yönetim Bilimci Peter Drucker'ın Öğretileri Türk Yöneticilerle Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement