Yolu Kardan Kapalı Mezradaki 20 Öğrenci Karnelerini Alamadı - Son Dakika
Güncel

Yolu Kardan Kapalı Mezradaki 20 Öğrenci Karnelerini Alamadı

Yolu Kardan Kapalı Mezradaki 20 Öğrenci Karnelerini Alamadı

Hakkari merkeze bağlı Pınarca köyüne bağlı Yeniyol mezrasında okuyan 20 öğrenci, yollarının kardan kapalı olması ve internet ağının bulunmaması nedeniyle karnelerini alamadı.

25.01.2013 13:13

Hakkari merkeze bağlı Pınarca köyüne bağlı Yeniyol mezrasında okuyan 20 öğrenci, yollarının kardan kapalı olması ve internet ağının bulunmaması nedeniyle karnelerini alamadı. Hakkari Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kar yağışı nedeniyle iki haftadır mezra yolunun kapalı olduğunu, öğrencilerin karnelerinini 4 gün önce gönderdiklerini ancak ulaşmadığını söyledi.

Hakkari'yi iki hafta önce etkisi altına alan kar yağışı, tüm köy ve mezra yollarını kapatırken, bazı mezra yollarının halen kapalı olması, buradaki öğrencilere karne sevinci yaşamasını engelledi. Bunlardan biri de kent merkezine 48 kilometre uzaklıkta bulunan Pınarca köyüne bağlı Yeniyol mezrası. Mezradaki İlköğretim Okulu'na giden 20 öğrenci bugün karnelerini alamadı. Tek dersliği olan ve bir ücretli öğretmeni bulunan okuldaki 20 öğrencinin yolun açılmasının ardından karne alabileceği belirtildi. 4'üncü sınıf öğrencisi Kader Kurt, yetkililerden yollarını açılmasını istediklerini ifade ederek, "Okulumuz geç açıldığı için ilk gün heyecanını yaşayamadık. Şimdi ise yollarımız kapalı olduğu için karne alamıyoruz" dedi.

YOL KAPALI, KÖYDE İNTERNET YOK

Hakkari Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, "Yolun kapalı olması nedeniyle köyde ücret karşılığı çalışan bir öğretmenimiz başka bir öğretmeni karneleri almak için bize yönlendirdi. Bizler bu karneleri 4 gün önce köye gönderdik. Ancak karneleri alan öğretmen de yolun kapalı olması nedeniyle mezraya ulaşamadı. Bu yüzden mezrada okuyan 20 öğrencimiz bugün karnelerini alamadılar. Mezra yolunun bugün açılacağı söylendi. Görevli öğretmen bugün Hakkariye gelecek. Burada karneleri hazırlayıp tekrar köye göndereceğiz. Burda bizimle ilgili bir sorun yok. Yol kapalı olduğu için ve köyde de internet ağı olmadığı için karneler köyde hazırlanamadı. Yolu açan ekiplere de Allah yardımcı olsun" dedi. Bu arada Hakkari ve ilçelerinde bugün 75 bin öğrencinin karne aldığı bildirildi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yolu Kardan Kapalı Mezradaki 20 Öğrenci Karnelerini Alamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement