Yolu Kardan Kapalı Köydeki Hastaları Askeri Helikopter Taşıdı - Son Dakika
Güncel

Yolu Kardan Kapalı Köydeki Hastaları Askeri Helikopter Taşıdı

Yolu Kardan Kapalı Köydeki Hastaları Askeri Helikopter Taşıdı

Şırnak'ta yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuk yaşamı olumsuz etkilemeye devam ederken, ulaşım sağlanamayan Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Boğazören Köyü'nde hastalanan biri bebek, 2'si kadın 4 kişi askeri helikopterle alınarak Şırnak Devlet...

17.01.2013 14:57

Şırnak'ta yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuk yaşamı olumsuz etkilemeye devam ederken, ulaşım sağlanamayan Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Boğazören Köyü'nde hastalanan biri bebek, 2'si kadın 4 kişi askeri helikopterle alınarak Şırnak Devlet Hastane'sine getirdi.

Beytüşşebap'ın Boğazören Köyü'nde yüksek ateş nedeniyle rahatsızlanan 2.5 aylık Tuana Öztunç, felçli Fatma Tarhan, kalp hastası Sabri Tarhan ve doğum sancısı çeken Hatice Aydemir, aşırı kar yağışı nedeniyle karayoluyla hastaneye götürülemedi. Köylülerin durumu jandarma karakoluna bildirmesinin ardından, Şırnak merkezde bulunan 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na ait askeri helikopter, hastaları almak üzere havalandı. İnişi riskli olmasına rağmen Boğazören Köyü'ne inen askeri helikopterde bulunan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hasta 4 kişi güvenli bir şekilde helikoptere alınarak, Şırnak'a getirildi. Daha sonra ambulanslar ile Şırnak Devlet ve Doğum Hastaneleri'ne kaldırılan hastalar tedavi altına alındı.

Hastanede tedavi gören kalp hastası 46 yaşındaki Sabri Tarhan, kırsal alanda bulunan 3 köyün birbirine çok yakın olduğunu ve yaklaşık 4 bin kişiden oluştuğunu belirterek, "Yaz aylarında yetkililerimiz bize söz veriyorlar, ancak kış aylarında, her zaman olduğu gibi yine sıkıntı ve yollar kapalı. Köyümüze yaklaşık 3 metre kar yağmış durumda. Kalp yetmezliğim var, bunun dışında vücudumda alerji belirtileri ortaya çıktı. Ardından köyde bulunan karakola gittik. Onlar da tümeni arayıp helikopter istediler. Gelen helikopter 4 hasta ve 4 refakatçıyı alarak Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na getirdi. Oradan da ambulansla Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirdiler bizi. Dün alerjiden dolayı yüzüm şişmişti, konuşamıyordum ama şimdi iyiyim. Bize helikopter gönderen sayın valimize ve tümen komutanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Sabri Tarhan'nın doktoru İsmet Sayan ise "Hastalığı kalp yetmezliği. Şimdi de buna bağlı olarak böbrek yetmezliği var. Ambulansla acil servisimize getirildi. Daha öncede zaten tanıdığım ve kontrolümüzde olan bir hasta. Daha önce Ankara'ya gidip geliyordu. Şu anda da zaten kalp nakli için sıra bekliyor. Şu anda yatırdık ilaç tedavisi uyguluyoruz. İnşallah düzeldiğinde taburcu edeceğiz" diye konuştu.

2.5 aylık Tauna Öztunç'un annesi Medine Öztunç ise bebeğinin 8 günden beri ateşler içerisinde olduğunu belirterek, "8 gün boyunca ateşi çıktı. Yollar kar nedeniyle kapalıydı. Kar nedeniyle ne şebeke vardı ne de yollar açıldı. Kar o kadar yağdı ki insan artık gözlerini açamıyordu. Evlerimiz alt katlarının hepsi kar altında kaldı. Biz de askeri yetkililere müracaat ettik. Onlardan Allah razı olsun bize helikopter gönderdiler. Dün öğle saatlerinde biz hastaneye geldik. Dünden beri doktorlar sayesinde kızım gözlerini açıyor. Ancak yolar açık olsaydı çocuğumu böyle olmazdı" diye konuştu.

Felçli Fatma Tarhan da daha önce Cizre İlçesi'nde tedavi gördüğü için kendi isteği ile Cizre'ye gönderildi. Doğum sancıları çeken Hatice Aydemir ise Doğum Hastanesi'nde yapılan kontrollerin ardından kendisinin ve karnındaki bebeğinin sağlık durumlarının iyi olduğunun belirlenmesinin ardından taburcu edildi. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yolu Kardan Kapalı Köydeki Hastaları Askeri Helikopter Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement