Yılmaz Büyükerşen:O Kafalar İçin Kafa Transplantasyonu Yapmak Lazım - Son Dakika
Güncel

Yılmaz Büyükerşen:O Kafalar İçin Kafa Transplantasyonu Yapmak Lazım

Yılmaz Büyükerşen:O Kafalar İçin Kafa Transplantasyonu Yapmak Lazım

Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ergenekon Davasında Prof.dr. Mehmet Haberal'ın Tutuklanmasını Eleştirerek "o Kafalar İçin Kafa Transplantasyonu Yapmak Lazım" Dedi.

15.10.2010 11:26

Eskişehir'de düzenlenen Transplantasyon 2010 Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği 7'nci Kongresi'nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ergenekon davasında Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın tutuklanmasını eleştirerek "O kafalar için kafa transplantasyonu yapmak lazım" dedi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı Anemon Otel'de 14-17 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 'Transplantasyon 2010 Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği 7'nci Kongresi'nin açılış törenine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin DSP'li Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, ESOGÜ Rektörü Prof.Dr. Fazıl Tekin, Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Başkanı Prof.Dr. Uluğ Eldegez, Kongre Başkanı Prof.Dr. Haluk Kiper ile çok sayıda kişi katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaptığı konuşmada, Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın tutuklanmasını eleştirdi. Büyükerşen, "O kafalar için kafa transplantasyonu yapmak lazım" diyerek şunları kaydetti:

"Hayat fikirlerimiz, tercihlerimiz sorulmadan belli bir noktada başlayıp, yine fikrimiz sorulmadan ne zaman, nerede belli olmayan ölüm arasındaki bir çizgidir. Büyük yaratıcı insanlara sırlarını kolay vermiyor. Hastalıklar olsun, bütün bilim dallarında olsun onun sırlarını keşfetmek isteyenlere ve o istekle zamanını, vaktini, aklını, fikrini her şeyini tahsis eden kullarına sırlarını küçük küçük açıklıyor. Bunlardan bir tanesi de transplantasyon hadisesi olsa gerek. Organ nakli, hayatı biten insanların hayatı bitme tehlikesi olan insanlara daha da yaşayabilmelerini sağlayabilecek bir imkan yaratıyor olmaları da belki insanlık felsefesi açısından, dini açıdan çok yorumlanması, düşünülmesi gereken bir husus diye algılıyorum. Bu arada vicdanımızı sızlatan değerli transplantasyoncumuz Mehmet Haberal'ın özgürlüklerinden mahrum olarak biran önce özgürlüğüne kavuşabileceği bir noktaya gelmesini diliyorum. Onun durumuna baktıkça da bazen diyorum ki; İnşallah bir gün, çok da gecikmemeli bu, o kafalar için kafa transplantasyonu yapmak lazım."

Kongre Başkanı Prof.Dr. Haluk Kiper de yaptığı konuşmada, "Transplantasyon sayılarında artış olmakla beraber artan hasta sayısını yakalayamamaktadır. Kadavra verici böbrek nakli sayısını artırmak temel hedefimizdir. Kadavra artışını desteklemekle birlikte canlı vericili böbrek nakillerinin sayısını da artırmak amacımız olmalıdır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yılmaz Büyükerşen:O Kafalar İçin Kafa Transplantasyonu Yapmak Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement