Yıldız: Özel Nedenlerden Dolayı Ayrılıyorum - Son Dakika
Güncel

Yıldız: Özel Nedenlerden Dolayı Ayrılıyorum

Yıldız: Özel Nedenlerden Dolayı Ayrılıyorum

Gençlik ve Spor Hizmetleri Şanlıurfa İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, özel nedenlerden dolayı Mersin'e araştırmacı olarak atanmak istediğini söyledi.

16.08.2015 13:45

Şanlıurfa'da spor tesisleri ve sporcu sayısının artması için önemli çalışmalar yürüten Gençlik ve Spor Hizmetleri Şanlıurfa İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Mersin'e araştırmacı olarak atanmak için dilekçesini verdi.

Kendisiyle ilgili istifa ettiği ve görevden alındığı şeklindeki haberlerin çıktığı Yıldız, Gazete İpekyol'a yaptığı açıklamada özel nedenler yüzünden Mersin'e atanmak istediğini söyledi.

Yıldız, "Cumhuriyet tarihi boyunca Şanlıurfa'da 16 tane milli futbolcu varken şuanda yaptığımız çalışmalar ile milli futbolcu sayımız 56'tıya çıktı. Lisanslı sporcu sayımız 9 binken 30 bin sayısına çıktı. Saha sporcu sayımız 920 iken şuan yaklaşık 10 bine çıktı. Cumhuriyet tarihi boyunca Şanlıurfa'da yapılan tüm seçmelerin sayısı 37 iken şuan Şanlıurfa'da spor seçmelerimiz 80. Bundan 4 yıl önce 1 tane gençlik merkezi vardı. Şuan tüm ilçelerde gençlik merkezi var. Göreve başladığımızda bir tane çim sahamız vardı. Şuan tüm ilçelerimizde sentetik çim sahalarımız var. Viranşehir'de de sentetik çim sahamız yapılıyor. Bundan 4 yıl önce merkezde sadece olimpik bir yüzme havuzumuz vardı. Şimdi ise tüm ilçelerimizde yarı olimpik yüzme havuzlarımız vardır. Bu anlamda son 4 yıldır Faruk Çelik'in 4 yılda 400 projesinin de bunda çok büyük katkısı oldu. O dönemin valisi, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Uğur Büyükhatipoğlu'nun elbirliğiyle burada güzel bir çalışma yaptılar Gençlik Spor Bakanlığı'nın. Bunun sonucunda da Urfa'da gerçekten inanılmaz bir sayısal veriye ulaştık" dedi.

'KİMSE BANA İSTİFA ET DEMEDİ'

Kendisi hakkında çıkan haberlere de açıklık getiren Yıldız, Urfa'da yaptığı çalışmalarda önemli bir yere geldiklerini söyledi. Yıldız, "Dediğim gibi milli futbolcu sayımız 16'tıdan 56'tıya çıkmışsa 40 milli futbolcu şehre kazandırmışsak, senelik ortalaması 10'a geliyor. Bu da Türkiye rekorudur onu da söyleyeyim. Tesisleşme olarak da buraya kadar geldik. Tabi bir yerden sonra da insan hayatında farklı değişimler istiyor. Çocuğumuz büyüyor, ailemiz büyüyor. Şehri verebileceklerimiz için gücümüzü sonuna kadar sarf ettik. Ailece oturduk bir düşündük, bir istişare ettik. Bu noktada da genel müdürümüzle de istişare ettim. Mersin'e araştırmacı olarak tayin istedim. Bunu özellikle belirteyim. Kimse bana 'istifa et' demedi. Kimse bana 'seni Şanlıurfa'ya müdür olarak atamayacağız' da demedi. Yaptığımız çalışmalarla başımızın akıyla çıktık. Buna özel nedenler diye biliriz. Biz, yapacağımızı yaptık. Bundan sonrada gelen arkadaşımıza da her türlü yardımcı olacağım. Çünkü Şanlıurfa benim memleketim o noktada da üzerime düşen ne varsa zevkle yapmaya devam edeceğim. Bunları da özellikle belirtmek istiyorum" diye konuştu.

'KALMAM İÇİN ISRARCI OLUNDU'

Ailevi nedenler yüzünden böyle karar aldığını belirten Yıldız, görev yaptığı dönem boyunca kendisinin yanında olan herkese teşekkür etti. Çalıştığı herkesten helallik isteyen Yıldız sözlerini şöyle tamamladı: "AK Parti döneminde atanmış olan bir bürokratım. Bu projeleri de AK Partiyle aynı paralelde çalışarak gerçekleştirdik. Güzel bir çalışma oldu. Şanlıurfa'da tüm sivil toplum örgütleri, benim Urfa'da kalmam için imza kampanyası da düzenlediler. Milletvekillerimizin tamamına yakını Urfa'da kalmam için ısrarcı oldular. İl başkanımız da aynı şekilde ama ben özel nedenlerden dolayı böyle bir karar aldım. Kesinlikle beni kimse görevden almadı, başka bir yere atanmak istenmedim, bunu da belirtiyim. İl müdürü olarak kalmak isteseydim Şanlıurfa'da kalmak isterdim, kendi memleketime hizmet etmekten memnundum. Bu bir tercih benim tercihim. Onu da burada özelikle belirtiyim. Yani bir görevden alınma değil. Ben bir dilekçe verdiğim için dilekçe vermeden önce bir görüştüm. Dilekçe vermek istediğimi söyledim. Bazı arkadaşlar işte il müdürü görevden alındı şeklinde lanse etmişler. Şuan halende Şanlıurfa Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürüyüm. Kararnamem gelmedi ama biraz acele ettim dilekçe vermekte. Çünkü eşim öğretmen Pazarteside eşimin başvurusunun son günü. Yani ben Mersine atansam bile örneğin Salı günü atanırsam eşim 1 yıl orda kalacak. O yüzden biraz acele ettim yani. Eşimin de Mersine atanması için. Şimdi bekliyoruz Allah her şeyin hayırlısını versin. Ama Urfa'nın da Urfa'mızın da devamlı hizmetindeyim. Urfa'nın tüm milletvekillerinden AK Parti İl Başkanından, tüm bakanlardan, belediye başkanlarından özellikle Allah razı olsun. Tüm STK temsilcilerinden Şanlıurfaspor Kulübü Başkanından bütün yönetimden, ASKF başkanlığı yönetiminden aynı şekilde şehirdeki tüm kulüplere özellikle teşekkür etmek istiyorum. Arkamızda durdular"
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yıldız: Özel Nedenlerden Dolayı Ayrılıyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement